KRISTIANSAND: Al Gore ankom Gimlehallen 18.35. Han benyttet bakdøren, mens de fleste journalistene ventet ved hovedinngangen.

Holdt seg på hotellet

Gore ble transportert fra Kjevik i en Lexus hybridbil i ettermiddag. Ifølge Fædrelandsvennens egne reporter på stedet, hadde Gore med seg en egen bagasjebærer som kjørte etter ham i en annen bil.

Gore entret Hotell Norge klokken 17.10, og han ble værende der en god stund. Etter planen skulle han ha møtt utenriksminster Gahr Støre på hotellet, men da Fædrelandsvennen møtte Støre, hadde han enda ikke truffet Gore.

Støre kunne imidlertid fortelle at han har store forventninger til Gores tale. Han sier at det er større grunn til å ha forventninger til Gores tale enn hans egen.

Utenriksministeren starter foredraget sitt 18.50. Han taler til 19.05. Deretter skal Gore holde det gående i en og en halv time. Temaet er miljøvern og klimaendringer.

Mange lokale næringslivsfolk og lokale politikere har ankommet Gimlehallen. Også Stig Inge Bjørnebye skal være på plass.

Har sikkerhetsvakter Gore har med seg to sikkerhetsvakter som kommer til å følge ham hele tiden. I tillegg stiller Agder politidistrikt med både sivilt og uniformert politi. Trolig har politimester Bjørn Hareide gitt tillatelse til en meget beskjeden form for bevæpning hos noen få av de sivile tjenestemennene som skal passe på den tidligere visepresidenten. Det er uklart om Hareide har gitt de to amerikanske sikkerhetsvaktene adgang til å bære våpen.

Al Gore er tidligere visepresident, nominert til Nobels Fredspris, han er dobbelt Oscar-vinner og fremdeles i tenkeboksen for om han skal stille som presidentkandidat i 2008.