GRIMSTAD: Politiet har mandag jaktet på de to mennene som nå er pågrepet.

I 10-tiden gikk de til væpnet aksjon mot et bolighus på Gartnerimyra, hvor de trodde den ene mannen kunne befinne seg.

— Politiet skulle gå til pågripelse av en navngitt person, og kikket etter ham på en adresse i Grimstad. Mannen er kjent for å tidligere ha båret våpen, og av sikkerhetsmessige hensyn ble det gitt tillatelse til bevæpning, opplyser operasjonsleder Vidar Neset ved Agder politidistrikt til fvn.no.

Truet mann med våpen

Mannen skal ha vært involvert i en trusselsak i Grimstad i 18-tiden mandag kveld.

— En mann ble utsatt for trusler der våpen var involvert, og det er i forbindelse med dette utstedt en pågripelsesordre mot den navngitte mannen. Mer kan jeg ikke si om saken, sier Neset.

Da politiet ikke fant mannen i boligen, lette de videre andre steder i kommunen. De var også på utkikk etter en annen mann som skal ha tilknytning til saken.

Pågrepet i lunchpausen

Klokken 11.22 ble den ene av mennene pågrepet på en arbeidsplass på Vik i Grimstad hvor han var i ferd med å innta lunch.

Den andre mannen ble pågrepet klokken 14.43. — Han ble pågrepet uten dramatikk under en ransakelse av en bolig, opplyser operasjonsleder Frank Solås ved Agder politidistrikt til fvn.no.

Politiet ransaket flere boliger under dagens aksjon, og i forbindelse med dette ble en tredje person pågrepet. Han skal imidertid ikke ha tilknytning til trusselsaken, men ble satt i arresten for besittelse av narkotika.