Les i Fædrelandsvennens papirutgave torsdag: — Gore suste rett forbi blodbøken

— Petter Stordalen stoppet

KRISTIANSAND: - En stor seier for en folkebevegelse, sier Halvor Fjermeros, en av bøkens fremste beskyttere, etter å ha hørt at alle politiske partier vil bevare treet i Børsparken.

— Dette viser hvor viktig det er å få folk til å stemme med føttene. Det har gitt en proteststorm ingen tør stå imot. Men vi skal være klar over at reviderte planer vil komme. Kampen mot underjordisk parkering i Kvadraturen er ikke vunnet, sier Fjermeros.

Men det er altså kampen for blodbøken, skal vi tro politikerne:

— Ingen tør røre det treet. Det kan du trygt skrive, sier Rune Rasmussen (Frp), nestleder i byutviklingsstyret og varamedlem i parkeringsselskapets styre.

— Vi må finne en løsning for blodbøken, uansett hva slags parkeringsløsning som velges, sier varaordfører Bjarne Ugland (Ap).

— Ingen i vårt parti vil felle bøken, sier gruppeleder Anne Ma Timenes på vegne av KrF, selv om partiet ikke har drøftet saken.

— Ikke aktuelt å felle blodbøken, uansett hva slags parkeringsalternativ som velges, sier også Mona Drange (SV), leder av parkeringsselskapets styre.

Olaf Messel (Dem) har for sikkerhets skyld varslet en interpellasjon til ordføreren der han ber om at treet bevares ved eventuell regulering eller prosjekter i nærheten av Børsparken.

Høyre, Venstre og Miljøpartiet de Grønne har gjennom avisinnlegg bekjentgjort tilsvarende syn på det det gamle treets skjebne.

Byutviklingsstyret behandler spørsmålet om parkering under Børsparken i løpet av våren.