KRISTIANSAND: Midt på dagen i går hadde arrangørene Terje Marcussen og Rune Iversen bare solgt rundt 800 av de 1500 billettene til 1500 kroner foran gigantarrangementet i Gimlehallen.

— Vi må håpe at noe skjer nå på slutten. Vi har utfordet næringslivet til å sponse ungdom. Verdens viktigste tema, miljø, handler jo om dem. Dette er altså kanskje USAs neste president, sier Terje Marcussen.

De to kompisene som i sin tid grunnla Sørlandschips, har ønsket å skape noe stort i Kristiansand og sette Sørlandets hovedstad på karet. De satset noen hundre tusen kroner hver og fikk tak i verdens viktigste miljøpolitiker per dato, Al Gore.

Og nå ligger det altså an til halvfullt hus. Det betyr at duoens plan om å skaffe flere storkanoner til Kristiansand, sannsynligvis ikke blir noe av.

To bedrifter

  • Jeg synes det er flaut. Vi har hundrevis av studenter på HiA som er elleville for å høre Gore, for ikke å snakke om ungdom i videregående skole. Til nå har bare to bedrifter fulgt opp, sier prosjektleder for Gores besøk, Anne Danielsen.

Det er Price Waterhouse som sponser 30 elever fra Katta og Elkem Solar som sponser en tiendeklasse fra Oddemarka.

Danielsen synes det er en pinlig at ikke flere bedrifter med gigantoverskudd kan bruke noen tusenlapper på å gi den kommende generasjon et møte med verdens viktigste milljøpolitiker.

Bredside

  • Jeg undrer meg på hvor trege sørlendingene egentlig kan bli. Her snakker vi om å bygge kongressenter og å gjøre Kristiansand til stor konferanseby. Men når vi får tak i verdens fremse miljøpolitiker og kanskje USAs neste president, er altså interessen så laber, sier Anne Danielsen.

Gigantarrangement skjer i Gimlehallen tirsdag kveld. Utenriksdepartementet er involvert. Utenriksministeren kommer. Al Gore er tidligere visepresident, nominert til Nobels Fredspris, han er dobbelt Oscar-vinner og fremdeles i tenkeboksen for om han skal stille som presidentkandidat i 2008. — Sånne folk er det ikke i Kristiansand hver dag. Skjønner ikke Sørlandet og næringslivet hvor stort dette er, spør Danielsen.

Color Line

Color Line - hvor Gore-arrangør Terje Marcussen er direktør - har ikke kjøpt ungdomsbilletter. Markedsdirektør Odd Grønberg begrunner det med frykt for kobling og sier at Color Line derfor kun kjøper billetter til noen få faste kunder.

PS: Anne Danielsen tar imot telefoner fra bedrifter som vil sponse ungdom hele helgen. Nummeret hennes er 98 21 73 22