KRISTIANSAND: — Jeg er den første ordføreren i Kristiansand som har satt det å mene i system. At jeg synses og fabulerer litt på min egen blogg ordforeren.no, synes jeg er fint. Det styrker åpenheten, sier han til Fædrelandsvennen.

Men Sørensen medgir at bloggen også er viktig som definisjonsmakt. Han er enig i at det gir ekstra innflytelse å kunne ytre seg uimotsagt, uten å bli redigert eller konfrontert av journalister.

I bystyret onsdag måtte ordføreren beklage språkbruken på bloggen sin, etter at KrFs Steinar Kristiansen tok opp saken. Ordføreren har kalt Sps Julie Nilsen for vinglete, Rødts Ellen Rudnes for naiv, KrFs Jørgen Kristiansen beskyldes for å fare med usannheter og Vidar Kleppe er latterliggjort.

Pps Odd A. Salvesen sa fra talerstolen at ordføreren har problemer med antennene.

— Kritikerne ser ikke helt forskjellen på bystyrets talerstol og en nettblogg. I en blogg kan man gå mye lengre. Jeg har selv strammet inn språkbruken i bystyret, men å ytre seg på en blogg er noe annet, mener ordføreren.

Sørensen er ikke redd for å bli en synse-nisse eller at ordførerrollen skal bli utvannet.

— En ordfører kan ikke bare smile og være hyggelig. I bystyret er jeg møteleder, det er ikke min debatt-arena. Jeg kommer til å fortsette å mene på bloggen, og tror befolkningen setter pris på det, sier han.

— Helt flott at ordføreren mener, sier Vidar Kleppe.

— Men det er ikke greit at han gjør det på en offisiell ordførerblogg på kommunens offisielle hjemmesider. Det setter ham i en særstilling. Og han må også passe seg for å svare ingen kommentar i media, for siden å skrive sin versjon på bloggen. Han må delta i debatten som andre, sier Kleppe.