KRISTIANSAND: Mannen ble fredag dømt til åtte måneders fengsel, hvorav 60 dager ble gjort betinget. Han mister også sertifikatet i tre år.

Straffen kommer som følge av en rekke lovbrudd, blant annet på vegtrafikkloven, våpenloven og straffeloven.

Avsaget hagle

Noen av punktene gjelder en Winchester rifle og en avsaget hagle med patronbelte og diverse ammunisjon. Disse mottok 41-åringen i november i fjor i Lyngdal. Våpnene og ammunisjonen ble stjålet av en privatperson i Lyngdal, og retten mener det er bevist at mannen var klar over at han som gav ham våpnene ikke hadde lov til å ha dem.

Etter en stund ga mannen både våpnene og ammunisjonen til sin 14 år gamle sønn. Samtidig fikk sønnen overlevert et andre haglegevær. Retten la i skjerpende retning vekt på at den unge sønnen fikk våpnene.

Høy fart gjennom sentrum

En del av de andre punktene i dommen gjelder en motorsykkelkjøretur 41-åringen hadde natt til torsdag 26. juni i fjor på E 18 ved Larvik. Mannen ble oppmerksom på at politiet lå bak ham, og han forsøkte da å kjøre fra lovens lange arm, selv om han flere ganger fikk tegn om å stanse. Mannen passerte politiets sperringer på E 18 i høy fart. Ferden fortsatte i høy hastighet gjennom Larvik sentrum, blant annet inn på en vei merket med «innkjøring forbudt», før sørlendingen til slutt ble fysisk hindret i å kjøre videre.

Under denne turen var mannen påvirket av amfetamin, og han hadde ikke førerkort. Motorsykkelen var heller ikke i forskriftsmessig stand, Kawasaki-motorsykkelen var nemlig påmontert en Yamaha-motor på ramma.

Den 41 år gamle mannen er domfelt 15 ganger tidligere.