FLEKKEFJORD / FARSUND: Det var tirsdag 3. juni i fjor at mannen kjørte lastebilen sin foran skolebussen og sperret veien. Han gikk deretter bort til busssjåføren og omtalte ham i svært nedsettende ordelag, og truet med en skikkelig omgang juling dersom sønnen ikke fikk bli med bussen neste dag.

37-åringen fikk opprinnelig utstedt et forelegg av Agder politidistrikt, men mannen avviste forelegget. Saken ble derfor fremmet som en straffesak i Lister tingrett.

Sønnen nektet på bussen

Bakgrunnen for mannens oppførsel var at hans 13 år gamle sønn ikke hadde fått blitt med skolebussen fra Flekkefjord etter at skoledagen var slutt. Sønnen hadde ringt sin far som så hentet gutten på skolen.

Årsaken til at 13-åringen ikke fikk ble bussen var at han gjentatte ganger var blitt bedt om å ta med busskortet sitt. Faren fikk imidlertid greie på at sjåføren ikke kunne nekte gutten å reise med bussen, og det var dette han ønsket å informere sjåføren om.

Politisjef ble med skolebussen

I retten hevdet den tiltalte 37-åringen at bussjåføren fant på truslene om vold for "å redde sitt eget skinn" ettersom han hadde nektet å ta med 13-åringen som ikke hadde busskort med seg.

Bussjåførens arbeidsgiver kontaktet politiet og politistasjonssjef Asbjørn Skåland fulgte personlig bussen dagen etterpå for å sikre at alt gikk rolig for seg. Voldstruslene ble ikke effektuert.

Da saken ble behandlet 23. april nektet 37-åringen fortsatt straffskyld, mens aktor fortsatt mente at en bot på 6000 kroner ville være riktig straff.

Tingretten mente at boten var riktig, og idømte mannen dessuten til å dekke saksomkostningene med 2000 kroner.