KRISTIANSAND: – Heldigvis har jeg ikke solgt leiligheten på Prestheia, så jeg havner ikke på gata. Her har det i alle fall ikke vært mulig å bo, sier han om leiligheten som kommunen mener er innflytningsklar.

Må ha hjelp

I dag får Halvorsen hjelp av hjemmesykepleien to ganger i uka, men har fremover behov for mer hjelp. For en måned siden fikk han derfor beskjed om at han ville få en leilighet i Kristian 4des gate 95, hvor kommunen har døgnbemanning.

– De ringte meg torsdag og sa at leiligheten var klar, forteller Halvorsen.

Ubeboelig

På ettermiddagen i går hadde Halvorsen og to medhjelpere leid tilhenger og tok med seg deler av flyttelasset fra Prestheia til den nye leiligheten. Da de åpnet døren, ble de møtt av en illeluktende leilighet som på langt nær var innflyttingsklar.

Verken gang, soverom, kjøkken eller stue var beboelig. Gulvet mangler belegg, vasken er fylt av malingsrester, deler av det elektriske anlegget er fjernet og kjøkkeninnredningen står plassert midt på stuegulvet.

– De har malt veggene, men verken lagt belegg, satt på plass kjøkkeninnredningen eller rengjort leiligheten, sier Halvorsen om den uferdige leiligheten.

Hvorfor leiligheten ikke var klar til innflytting som lovet, har Halvorsen og hans to medhjelpere få teorier rundt. De tror imidlertid ikke at Kristiansand kommune bevisst forsøkte å gjøre livet vanskelig for han.

Beboer omkom

Leiligheten Halvorsen ble tildelt, var i påsken utsatt for brann. En 86 år gammel kvinne omkom av kullosforgiftning etter at det tok fyr i lenestolen hun satt i. Siden den gang har kommunen hatt oppgaven med å restaurere leiligheten.

De fleste merkene etter brannen er dekket av ny maling, men i taket henger fortsatt en røykvarsler som var i drift under brannen. Den har fortsatt merker etter sot og røyk fra brannen.

Verken Elizabeth Engemyr og Lars Dahlen ved helse— og sosialavdelingen i Kristiansand kommune, soneledelsen for Posebyen og Kvadraturen Øst, ledelsen ved Kristiansand boligselskap eller saksbehandleren for den aktuelle tildelingen var i går tilgjengelig for å kommentere den konkrete saken.