KRISTIANSAND: – Tilfeldighetene reddet livet til min sønn, sier Geir Liebermann. Sønnen padlet i kajakken ved Tømmerstø da båten ble smadret og overkjørt på vannet.

– Det var tre gutter i 18-20 årsalderen ifølge på sjøen fredag 4. juli. Like før Tømmerstø kom en 17 fots fritidsbåt med en 75 hestekrefters motor komme inn fra babord side. Båten var på plan i et område hvor det er fartsbegrensninger. De tre ropte og gjorde forsøk på å tiltrekke seg båtførerens oppmerksomhet, men lyktes ikke, forteller Liebermann.

Også en annen båtfører har fått straff etter uvettig kjøring. Ekteparet Ellen Grethe Albert og Kaare Albert var ute på tur i rosjekta søndag 27. juli ved utløpet av Isefjærfjorden. Da ble de to påkjørt av en uoppmerksom da 71 år gammel mann fra Vennesla som var ute med en 25 fots sjekte. Ekteparet Albert havnet i sjøen, og ble reddet av familien Byklum. Båtføreren fra Vennesla er ilagt et forelegg på 9.000 kroner for båtulykken på Isefjærfjorden i sommer.

– De reddet livet vårt, sa Ellen Grethe Albert om familien Byklums hjelp etter ulykken. Ekteparet havnet i sjøen, og Ellen Grethe Albert var forslått, i sjokktilstand og blødde mye etter at robåten deres ble overkjørt.