LYNGDAL: — Vi skal feire hele neste år, forsikrer ordfører Ingunn Foss og reiselivssjef Anne Grete Løland. Foreløpig har Lyngdal Markedsforening 400 kubjøller til salgs.

— De vil utvilsomt gå unna som hakka møkk, ler ordføreren og svinger kubjølla midt i Lyngdal sentrum. Ved årsskiftet er det ti år siden Lyngdal fikk bystatus, men minst 25 år siden kua satte sitt preg på kommunevåpenet.

— På selve nyttårsaften skal vi ha stor fest midt i sentrum, hvor blant annet 200 lysende himmellykter skal sendes til værs. Vi får smakebiter på lokalrevyen, og det blir et rikholdig og flott program, lover Ingunn Foss.

Resten av jubileumsåret blir spekket med variert program. Alt fra sykkelløp og fotoutstilling til sommerdans og Dyrskue. Barnas dag skal vi ha, og ikke minst en stor maifest.

— «Smaken av Lyngdal» er en fortsettelse av et arrangement de har på Lindesnes fyr. Her i Lyngdal skal vi ha boder og arrangementer i forbindelse med kortreist mat, et stort blomstertorg med salg og utstillinger, og vi skal ha et stort brukttorg hvor folk kan bytte og selge ting de vil bli kvitt, sier Anne Grete Løland.

I morges ble også det nye bybrødet lansert. For hvert brød som selges skal fem kroner gå til et eget kufond. Pengene som kommer inn skal gå til foreninger og lag som søker om spesielle tiltak.