GRIMSTAD: — Det er andre ting som har mitt fokus akkurat nå. Nå planlegger vi begravelse og jeg håper vi kan få lov til å ta et verdig farvel med Ellen. Alle de materielle tingene får komme senere, de er uviktige akkurat nå, sier arvingen Knut Nikolai Tønnevold Ugland til Fædrelandsvennen.

Fredag kveld ble det kjent at den 24 år gamle studenten og fotballspilleren arver alle aksjene i J.J. Ugland-selskapene. Han blir hovedarving etter Ellen Ugland og dermed eneeier av hele konsernet. Samtidig arver han slektsgården Ugland Gård.

- Stor påkjenning

— Vi kan heller komme tilbake til arven og testamentet på et senere tidspunkt, sier han.

ARVET ALT: 24 år gamle Knut Nikolai Tønnevold Ugland er god for tre milliarder kroner. (Foto Janicke Yttervik) Foto: Janicke Yttervik

24-åringen legger ikke skjul på at de siste dagene har vært en enorm påkjenning for familien. Først beskjeden om at stebestemoren var død, så sjokkbeskjeden torsdag om at politiet karakteriserer dødsfallet som mistenkelig.— Mediepresset har vært og er en stor påkjenning for oss. Nå er dette fremdeles en politisak og vi avventer hva de kommer frem til, sier 24-åringen.

- Sympatisk

Bekjente av Knut Nikolai Tønnevold Ugland karakteriserer ham som en sympatisk, sindig og fornuftig ung mann.

Han studerer økonomi og administrasjon ved Universitetet i Agder og er reservekeeper på Jerv, som spiller i 3. divisjon. Han har spilt 30 kamper for klubbens førstelag. Som ungdom gikk han på Norges Toppidrettsgymnas og har prøvd seg for både Lyn, Skeid og Korsvoll.

De to siste årene har han i tillegg til å spille på Jerv, også vært styremedlem i klubben.

**Les også:

Hvem parkerte på Ellen Uglands plass?

Dødsårsaken fortsatt uklar

Uglands barnebarn får milliardarven**

— Jeg kjenner Knut Nikolai også fra tidligere. Han er en enorm Jerv-patriot og har store tanker om å bringe klubben frem. Han har jobbet hardt og godt for å ta klubben til nye høyder. Han er en inspirator for oss alle og han er full av ideer. Jeg oppfatter at han av hele sitt hjerte ønsker at klubben skal nå sine mål, sier styreformann Ola Syse i FK Jerv.

Fotball i arv

Også 24-åringens bestefar hadde et helt spesielt forhold til FK Jerv. Johan Jørgen Ugland var i flere perioder styreformann i klubben og han har lagt ned betydelige summer i utvikling av sportslige talenter i Grimstad. Barnebarnet har arvet mer enn bare formue av bestefaren.

— Akkurat som bestefaren har også Knut Nikolai et hjerte for klubben, sier Syse.

PATRIOT: Styreformann Ola Syse i FK Jerv sier at 24-åringen er inspirator for alle i klubben. (Foto: Janicke Yttervik) Foto: Janicke Yttervik

Både styreformannen og flere lagkamerater karakteriserer ham som en drivkraft i Jerv.— Han er en veldig sympatisk og sindig kar, som er pliktoppfyllende og dyktig. Han er flink til å motivere de andre spillerne i gruppen og er en viktig faktor i miljøet. Han er dessuten aktiv i alle sammenhenger, om det så er å selge lodd eller kalendere i byen, sier Syse.

- Ingen nykker

Knut Nikolai Tønnevold Ugland arvet store deler av bestefarens formue da han døde i mars i år. Nå vokser formuen ytterligere og anslås en verdi på tre milliarder kroner. Men skattelikningen viser at han allerede har vært formuende i mange år.

— Pengene har aldri gått til hodet på ham. Han er den samme fine fyren som han alltid har vært, sier en av kameratene hans.

— Nei, han har overhodet ingen nykker, han er en meget sindig, rolig og fornuftig ung mann, bekrefter Syse.

24-åringen oppgir på fotballklubbens hjemmesider at han er singel og at han jobber med «litt av hvert» utenfor klubben.

Håper han støttes

Lars T. Ugland var lenge utpekt til å overta sin fars, Johan Jørgen Ugland, forretninger. Fra 2000 og framover ble det imidlertid tydelig at Johan Jørgen aktet å hoppe over et ledd og la barnebarnet Knut Nikolai bli hovedarving.

— Jeg har et veldig bra forhold til min nevø Knut. Han er en veldig fin fyr. Jeg tror nok han føler et press i den situasjonen han er i, og det kan jeg forstå. Men jeg håper alle rundt ham støtter ham i denne situasjonen, sier Lars T. Ugland til Fædrelandsvennen.