KRISTIANSAND: Morgenavgangen med danskeferja Superspeed fra Kristiansand til Hirtshals ble kansellert tirsdag morgen. Grunnen er sterk vind i Hirtshals.

— Nordøstlig vind kommer rett inn i moloen. Det var ikke noen vits i å prøve å reise ned engang, sier linjedirektør Odd Grønberg i Color Line til fvn.no.

- Vinden tar godt tak

Ifølge nettsidene til Hirtshals havn er vindkastene tirsdag formiddag på over 20 meter i sekundet. Maksimum bølgehøyde er på nærmere fem meter.

— For mange virker det nok rart, for her oppe ser det ikke ut som det blåser. Men kommer vi litt nedover, tar vinden godt tak, sier Grønberg.

Ettersom avgangen fra Kristiansand klokken 08 ble kansellert, ble det naturlig nok ingenting av avgangen fra Hirtshals klokken 12.15 heller. Men Color Line håper at de skal kunne gjennomføre ettermiddagsavgangen fra Kristiansand som planlagt klokken 16.30. ## Avtagende

— Vi håper fortsatt at ferja kan gå i ettermiddag. Ifølge værmeldingen er vinden avtagende, men vi kan aldri vite, sier Grønberg.

250 passasjerer skulle reise med Superspeed tirsdag morgen. Samtlige av disse er overført til ettermiddagsavgangen.

— Vi begynte å ringe rundt sent i går kveld. Utover natten fikk vi de som kom langveisfra til å holde igjen, sier linjedirektøren.

Matkuponger

For de som møtte opp på kaia i Kristiansand tirsdag morgen, tilbød Color Line et besøk i Dyreparken som alternativ.

— Vi delte ut matkuponger og inngangsbillett til Dyreparken. Det er i alle fall bedre enn å sitte i en bil på kaia og fryse. I og med at det bare dreide seg om 250 passasjerer, var ikke dette veldig dramatisk. Men de det gjelder vil jo aller helst av gårde, sier Grønberg.

Også avgangen fra Larvik med Superspeed 2 klokken 08 ble kansellert.