FLEKKEFJORD: Det var den 64 år gamle Per Svein Lunde som ble funnet drept i Flekkefjord i dag. Den 55 år gamle naboen er siktet for drapet.

En 55 år gammel kvinne er siktet for drap etter at en 64 år gammel mann ble funnet død ved en kommunal bolig i Flekkefjord sentrum mandag morgen.

Kvinnen og den drepte mannen bodde i hver sin leilighet i boligen.

— Mannen ble funnet av ansatte ved den kommunale boligen. Han hadde bodd der i lenger tid. En time etterpå pågrep politiet en 55 år gammel kvinne, som er siktet for drapet. Det var omstendigheter på stedet som gjorde at kvinnen ble mistenkt og pågrepet, sa politiadvokat Hellek Rue under en pressekonferanse på Flekkefjord politistasjon mandag ettermiddag.

- Udramatisk pågripelse

64-åringen skal ha blitt funnet like innenfor inngangsdøren i 07.30-tiden. Politiet, som var sparsommelige med opplsyninger under pressekonferansen, vil ikke si hva slags skader han var påført.

Pågripelsen av den drapssiktede kvinnen, som skal ha bodd i leiligheten i kort tid, skal ha vært udramatisk.

Kvinnen ble mandag kjørt til arresten ved Kristiansand politistasjon.

— Hun vil bli framstilt for lege for å vurdere helsetilstanden hennes. Deretter vil hun trolig ble framstilt for varetektsfengsling i Kristiansand tingrett tirsdag eller onsdag, sier Rue.

Beslag

- Er det mistanke om rus?

— Det er tatt prøver av henne som vil vise om så er tilfelle, sier Rue.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

ÅSTEDET: Den drepte mannen ble funnet ved en kommunal bolig i Flekkefjord sentrum mandag morgen. (Foto: Torbjørn Witzøe) Foto: Torbjørn Witzøe

Kvinnen skal ikke være straffedømt fra tidligere, men politiet i Flekkefjord opplyser at hun er registrert hos politiet. På pressekonferansen ville ikke politiet utdype dette.

Ifølge Avisen Agder er det på det rene at både den drepte og den drapssiktede kvinnen er kjent innenfor det psykiske helsevernet i Flekkefjord.

Politiet har gjort beslag av gjenstander, men hva slags beslag dette dreier seg om vil de ikke si noe om. Det er uklart om et eventuelt drapsvåpen er funnet.

Uklart når drapet skjedde

Heller ikke når drapet har skjedd, kan politiet si noe om. Siste kommunale vakt skal ha gått fra boligen klokken 22 søndag kveld.

— Vi er interessert i å komme i kontakt med folk som kan ha sett noe mellom søndag kveld og mandag morgen, sier Hellek Rue.

Det er i alt seks leiligheter i bygget, som ligger like ved Sundeheimen. Ifølge lensmann Asbjørn Skåland i Flekkefjord er politiet flere ganger tidligere blitt tilkalt til den kommunale boligen.

— Politiet er blitt tilkalt og har rykket ut til dette stedet noen ganger. Men vi er ikke kjent med om kvinnen har vært i konflikt med mannen eller andre, sier han.