KRISTIANSAND: — Jeg har hele mitt liv stått mellom venstresiden i KrF og Arbeiderpartiet, når det gjelder synspunkter og politikk. Jeg opplever derfor ikke at dette er et stort politisk skritt å ta, men det er samtidig litt følelsesmessig å engasjere seg i et nytt parti, sier Skisland til fvn.no.

Jan Oddvar Skisland ble valgt til ordfører i Kristiansand i 2003 for KrF. Et parti hvor han har vært en sentral skikkelse i en årrekke. I 2007 valgte han å ikke stille til gjenvalg for KrF og den 10. oktober 2007 gikk han av som ordfører i Kristiansand. Nå melder han seg ut av Kristelig Folkeparti.

Nummer to på lista

— Dette gjør jeg fordi jeg har fått en spennende utfordring fra nominasjonskomiteen i Arbeiderpartiet som var for spennende å si nei til, sier han.

Skisland blir, så sant nominasjonskomiteens forslag blir stående, nummer to på Arbeiderpartiets liste til kommunevalget i Kristiansand neste år. Varaordfører Mette Gundersen er listetopp.

– Dette er meget gledelig og vil styrke vårt parti. Dette er en god nyhet for oss, sier Gundersen til NRK Sørlandet

Da Skisland var ordfører i Kristiansand, styrte han byen tett i kompaniskap med Arbeiderpartiet og AP-varaordfører Bjarne Ugland. Ifølge NRK ga Skisland den gang uttrykk for at han stod meget nært Arbeiderpartiets politikk og at han slik sett lå på venstresiden i KrF.

- KrF han endret seg

Jan Oddvar Skisland har hatt et anstrengt forhold til partileder i KrF Dagfinn Høybråten. Skisland har ikke lagt skjul på at Høybråtens lederstil var sterkt medvirkende til at han trakk seg som ordførerkandidat i Kristiansand i 2007. — KrF har endret seg siden jeg var inne for ti år siden. Jeg har ingen negative følelser i forhold til KrF, men det er Arbeiderpartiet som er meg nærmest slik som situasjonen er nå, sier han til fvn.no.

Kristiansands "gamleordfører" kommer dermed tilbake for fullt i lokalpolitikken i Kristiansand, men for et annet parti.