KRISTIANSAND: Sjømannskirken har riktignok tilbudt kirke på nett i 10 år, men aldri like omfattende som nå, takket være den nyutviklede siden som ble lansert mandag, av kirke— og kulturminister Trond Giske.

Gudstjeneste på nett

Real-time chat med tre nettprester som jobber i nettkirken, omvisning i kirkerom, undervisning, salmer, gudstjenester, forkynnelse og høytlesning fra Bibelen – alt i videoform, er noe av det utvidede tilbudet. Den norske kirke er en av samarbeidspartnerne.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Skjermdump/Nettkirken.no

Nettprest Harald Daasvand, som de siste årene har holdt nettkirkedørene åpne, får nå nettprestene Idun Strøm Sefland og Knut Nåtedal som kolleger. De står klare til å ta imot besøkende gjester online og vil være tilgjengelige for alle brukere – det være seg i Norge eller i utlandet, skriver NTB.

Annerledes jobb

— Det har vært et hyggelig arbeid å drive med, sier Anne-Britt Thompson i Recommended, til fvn.no.

Thompson fra Kristiansand er grafisk designer, og har designet nettkirken.

— Det har vært en stor utfordring, særlig å finne et troverdig design. Nettkirken er ikke et kommersielt tilbud, men handler om menneskelige relasjoner. Derfor har det vært annerledes, sier Thompson.

Hun forteller at de har tonet ned kirkerommet og lagt vekt på mennesker. En kan nå altså møte tre prester, i form av levende bilder, i åpningstidene.

Sjømannskirka er fornøyd med relanseringen.

— Vi er veldig fornøyd med resultatet, sier Eirik Fluge, prosjektleder hos Sjømannskirken, til fvn.no.

- Ingen sakramenter

Han understreker at nettkirka ikke erstatter en vanlig kirke, men sier det er viktig for Sjømannskirka å treffe mennesker der de er.

— Nå kan vi nå ut til flere unge og folk som ikke alltid har anledning til å gå i kirken, sier Fluge.

Men nettkirken har altså ikke alt en vanlig kirke har.

— Nei, man kan ikke vie eller døpe seg på nett. Det er ingen sakramenter, sier Fluge.