LILLESAND: — Vi erkjenner ansvar for utsettelsen, men er kraftig uenig i beløpet. Vi står svært langt fra hverandre når det gjelder beløpets størrelse. Blir Lillesand kommune dømt i henhold til kravet får skolebudsjettet en solid sprekk, sier ordfører Arne Thomassen.

Samme dag som byggmester Flaa sendte søksmålet til tingretten, sendte han kopi til Lillesand kommune og inviterte samtidig til nytt forhandlingsmøte.

Ordføreren vil ikke svare på om han opplever at Flaa forsøker å presse frem en god avtale, men han synes fremgangsmåten er underlig.

— Vi er enige om å skille forhandlingene om erstatningskravet og byggeoppdraget Flaa har for oss. Fremdriften for Lillesand ungdomsskole er upåklagelig og skolen skal åpne høsten 2010 som planlagt.

Bakgrunnen for kravet fra byggmester Flaa er lønn og andre kostnader som påløp i forbindelse med at det forventede byggeoppdraget ble utsatt i åtte måneder. Kontrakten mellom Lillesand kommune og Flaa er på 80 millioner kroner.

Advokat Harald Fosse hos Advokatfirmaet Grette DA registrerer at Lillesand kommune har hatt pressekonferanse om saken og at ordføreren har uttalt seg til fvn.no.

— På det nåværende tidspunkt ønsker ikke vi å kommentere saken i media, sier advokat Harald Fosse på vegne av byggmester Kristian Flaa.

Den nye skolen får 240 elever. Prosjektet har en kostnadsramme på 130 millioner kroner inkludert flerbrukshall og flere tomter.

Tomta ble byggeklar 4. november i fjor. Det har vært løpende dialog og flere møter angående utsettelsene i prosjektet.

UNDERLIG: Ordfører Arne Thomassen fikk både søksmål og spørsmål om nytt forhandlingsmøte. Det synes han er underlig. FOTO: HELGE CORNELIUSSEN Foto: Helge Corneliussen