MANDAL: Et større parti godteri ble beslaglagt under en ransaking av en leilighet i Mandal sentrum mandag formiddag.

Politiet vet ikke nøyaktig hvor mye beslaget er verdt, men anslår at godteriet, sammen med to beslaglagte sigarettkartonger, har en verdi på flere tusen kroner.

Godteriet ble funnet hjemme hos en 30 år gammel kjenning av politiet, og politiet mener de har grunn til å tro at vedkommende ikke eier godteriet.

— Det er foreløpig ikke godt å si hvem dette er sitt godteri, sier politibetjent Erik Lund ved Mandal politistasjon, til fvn.no.

Håper å redde noens godteri-jul

Politiet er så sikre på at godteriet er tyvegods, at de etterlyser eieren via mandalspolitiets Facebook-profil. Her opplyser politiet også at det ble gjort flere andre, alvorligere beslag hjemme hos mannen.

Lund håper å finne den rettmessige godterieieren i god tid før jul.

— Vi tror alt godteriet, samt sigarettene, tilhører samme eier. Det kan være en privatperson, eller det kan stamme fra en kiosk eller butikk. Datostempingen på produktene tyder på varene er stjålet i løpet av det siste året, sier Lund.

Avhøres senere

Politiet utelukker likevel ikke fullstendig at den 30 år gamle mannen har en god forklaring på hvorfor han hadde godteriet hjemme hos seg.

— Vi kommer til å avhøre ham nærmere om dette senere, sier Lund.

GODTERI: Politiet i Mandal etterlyser den rettmessige eieren av godteribeslaget. Foto: Politiet