LILLESAND: Marit Mersland leier kontorer inne i det gamle trehuset i Østregate. Da det begynte å brenne banket forbipasserende på ruten og hun fikk dermed reddet ut mange av sine ting.

— Det er ganske mye røyk i lokalene, men jeg slapp veldig heldig unna. Jeg måtte evakuere lynkjapt, sier Mersland til fvn.no.

I huset er det både leiligheter og næringsvirksomhet. Mersland tror at brannen startet i underetasken.

— Slik det så ut for meg så startet det i nede, sier hun.

Foto: Kjetil Nevestad

Fra kontorene sine driver Mersland forlagsvirksomhet. Takket være rask varsling fikk hun ut viktige gjenstander.

— Hadde jeg ikke hørt dunkingen på vinduet så ville jeg neppe reagert før det ble røykfylt. Da ville jeg ikke hatt tid til å få ut ting fra kontoret, sier hun.

Store skader

Store deler av huset har fått store røyk- og vannskader. Flammene herjet bygningene en stund før brannvesenet kom til stedet og fikk kontroll over brannen.

Brannårsaken er så langt ikke kjent, men etter det fvn.no erfarer kan brannen ha startet i underetasjen. Ingen personer kom til skade i brannen. Brannen ble meldt til brannvesenet klokken 11.45. Aske kan være årsaken

  • Huset består av fire leiligheter og vi fikk kontroll på beboerne. Ingen folk på stedet ble skadet, forteller operasjonsleder Asbjørn Enoksen ved Agder politidistrikt, til fvn.no.

Da fvn.no var på stedet mens det brant kom det kraftige flammer fra et vindu i kjelleren. Ved vinduet var flere søppeldunker plassert, og vitner på stedet fortalte til fvn.no at brannen kan ha startet i dunkene.

— Det kan tyde på at noen har tatt ut aske og satt det utenfor huset. Gnistene kan ha føket på noe papir som har antent, sier Enoksen, som videre presiserer at dette er en foreløpig hypotese.

Kriminalteknikere skal undersøke brannstedet for å komme til en endelig brannårsak.

Foto: Morten Boswarva