KRISTIANSAND: Etter et mange timer langt fuktig lag med arbeidskollegaer satte 22-åringen seg bak rattet på en BMW i sentrum. Kjøreturen gikk gjennom Kvadraturen og til Lund, hvor han parkerte på en svært uortodoks måte.

Den famøse kjøreturen fant sted etter midnatt natt til mandag 6. oktober i år. Rundt klokka ti på ett brøt 22-åringen Vegtrafikklovens krav om aktsomhet. Han kjørte inn i venstre side av frontpartiet på en parkert Honda i Kongens gate. Prislappen for å rette opp skadene endte på nesten 22.000 kroner.

Kjøreturen endte likevel ikke i Kongens gate, men på Lund. Og det gikk ikke treigt, ifølge Agder-politiet.

BMW-en kjørte over til Lund og inn på Shell Valhalla. Da bilen kom ut fra stasjonsområdet ble den iakttatt av en politipatrulje. Med politiet på hjul kjørte bilen over Gamle Lundsbro til Kvadraturen. I krysset Dronningens gate / Elvegata kjørte bilen ulovlig til venstre.

Stakk fra politiet

I krysset satte politiet på blålysene for å stoppe bilen. Den ene politibetjenten gikk ut av politibilen for å kontrollere bilføreren, men plutselig stakk 22-åringen av i høy hastighet. Bilen kjørte rundt kvartalet og fortsatte tilbake over broa mot Lund.

Da politimannen vitnet i retten anslo han at hastigheten kan vært omtrent 100 km/t. På Lund fant politipatruljen mannens bil parkert på gressplenen ved Stjerneblokka. Kort tid senere kunne politiet pågripe den godt berusede mannen.

— Meldingene vi har fått har gått på grisekjøring og slikt, han skal visst ha vært innom noen hekker også, sa operasjonsleder Asbjørn Enoksen ved Agder politidistrikt få timer etter at mannen ble tatt. I løpet av natta fikk politiet inn flere meldinger om merkelig kjøring, men ingen av byens politipatruljer klarte å stoppe mannen.

Foto: Stig A. Berntzen

Husket ikke hva som skjedde

Blodprøven ble tatt klokken 1.55 på natta og analysen har senere vist at mannen hadde en alkoholkonsentrasjon i blodet på 2,42 promille. 22-åringen er også tidligere dømt for å kjøre i fylla, og påtalemyndigheten gjorde det under rettssaken klart at de ønsket å frata mannen førerkortet for alltid.

I retten forklarte mannen at han ikke husket noe som skjedde etter klokken 22, men erkjente likevel forholdet så langt han kunne huske. Tingrettsdommer Eirik Tertnes og hans to meddommere kom fram til at 22-åringen dømmes til 45 dagers fengsel. 31 dager er gjort betinget mot at han gjennomfører et promilleprogram.

Videre mister han førerkortet for all fremtid og må betale en bot på 35.000 kroner. En erstatning på 8000 kroner må dessuten betales til eieren av bilen som 22-åringen kolliderte med.

Er straffen for streng? Si din mening!