KRISTIANSAND: — Det er ikke opplagt at den skal rives, men det gjøres et reguleringsarbeid sammen med Kristiansand Næringsselskap (KNAS) på Lundsletta, sier Per Ivar Moen, daglig leder i God Driv.

God Driv AS er selskapet til venndølen og forretningsmannen Tore Gustav Drivenes. De kjøpte Starthallen av Starthallen AS i 2006 for 17 millioner kroner.

Søndag kveld fikk Kristiansand brannvesen melding om brann i Starthallen ved 19.30-tiden. Det var ingen mennesker i hallen og skadene ble mindre enn fryktet.

Drivenes som for tiden er på Hovden, ble orientert om brannen av politiet. Han sier han at hallen så fort som mulig skal settes i stand igjen.

Fremtiden til og planene med Starthallen fra 1975, vil han ikke si så mye om.

— Foreløpig har vi ingen planer for hallen, annet enn at vi skal se på hvordan vi kan utnytte andre deler av eiendommen, sier Tore Gustav Drivenes.

I høst skrev Fædrelandsvennen om utbyggingsplanene av Øvre Marviksletta. Næringsområdet skal utvikles og utnyttes, det vil si at store deler av dagens bygningsmasse vil bli revet for å gjøre plass til kvartaler med butikker og boliger i høyden. Utbyggerne, her God Driv i samarbeid med Knas, ønsker seg et ”mini-Kvadraturen”-preg over bydelen. Arbeidene kan først starte i 2011. Sent i går kveld var man mest opptatt av å hindre det man en stund fryktet kunne utvikle seg til en storbrann på Lund. Det ble oppdaget flammer på vestsiden av Starthallen mellom kl. 19.00 og kl. 19.30. Ledelsen ved Wilds Minne skole ble varslet, fordi hallen ligger tett inn til skolen.

— Jeg fikk informasjon via byggservice og brannvesen om at det ikke var fare for skolen, forteller undervisningsinspektør ved skolen, Jan Hodne.

Slukningsarbeidet foregikk mellom andre etasje og taket av hallen. I andre etasje er et lager/arkivrom. Komplisert konstruksjon gjorde at det tok litt tid før man fikk kontroll. Hallens vegger består utvendig av bølgeblikk, betong og innvendig av panel og gips.

Sent søndag kveld konkluderte Kristiansand brannvesen med at brannen trolig er påsatt.

— Det kan tyde på at brannen er påsatt, ja, sier brannmester Bjarne Lund til Fædrelandsvennen.

Teorien man jobber etter, er at det er hivd brennbart materiale gjennom et ventilasjonsanlegg på den siden brannen ble oppdaget. Det kan være påtent papir eller raketter.

I dag står andre etasje i Starthallen tomt.

— Vi har avtale med at noen skal inn i kontorlokalene fra nyttår, men det blir nå forsinket, sier Tore Gustav Drivenes.

I første etasje leier Norsk Fotball Akademi.

Selve hallen leies av Wilds Minne skole på dagtid.