KRISTIANSAND: Folk har ringt ned kundesenteret hos Hansa Borg den siste tiden. Spørsmålet har vært det samme: når kommer fontenen i drift?

Mandag ble det imidlertid klart at vannet fra bryggeriets kilde ikke vil bli gratis tilgjengelig. Finanskrisen er en av årsakene til at dette nå skjer.

– Vi synes at det er veldig synd. Det har vært en litt vanskelig avgjørelse, men vi har tatt den sammen med de ansatte ved CB i Kristiansand, forteller kommunikasjonsansvarlig ved Hansa Borg Bryggerier, Anette Karlsen, til fvn.no.

Kilden ble åpnet for folk i 1997 og har siden den gang blitt sentral for mange. Fra hele landsdelen har folk strømmet til Grim for å fylle opp flasker, kanner og tanker med kildevann.

– Det er ikke med lett hjerte at vi nå gjør dette. Produktene våre vil fortsatt bli laget med kildevann, men det er altså publikum som ikke kan hente vann fritt, sier han.

Rørene fra vannkilden til uttaket har — som fvn.no tidligere har skrevet - hatt behov for utskiftning og i midt i finanskrisen var det vanskelig å få til.

– En halv million kroner er mye penger finanskrise eller ikke. Det er usikre tider og da kan vi ikke bruke en halv million på det, avslutter hun.

Er det greit at kilden legges ned? Si din mening i debatten!