RÅDGIVER: Paul Harstad (t.v.) har vært rådgiver for Barack Obama (t.h.) i seks år. I midten står senator Ken Salazar. Foto: Harstadresearch.com Foto: harstadresearch.com

VALLE: — Vi karakteriserer dette som et lite scoop, sier nestleder Ørnulf Hasla ved Valle radio til fvn.no.Han forteller at han fattet interesse for den politiske rådgiveren Paul Harstad etter å ha lest et intervju med Harstad i Aftenposten.

— Jeg tenkte at dette må være en kar fra Valle, siden han har Harstad-navnet. Jeg undersøkte litt, og det viste seg at han var en sann Valle-venn og har vært her flere ganger, sier Hasla.

Utvandret fra Valle Barack Obama ringer til den norskættede rådgiveren når han trenger råd om hva han bør si for å tiltrekke seg massene. Paul Harstad er nemlig politisk rådgiver, og driver sitt eget strategisenter i USA. Han har jobbet sammen med Obama siden 2002, og hjalp presidenten først med å få plass i senatet.

Paul Harstads forfedre utvandret fra Valle til USA på midten av 1800-tallet. Ifølge Harstad seilte hans forfedre fra Kristiansand med King Eagle i 1861. Selv sier Harstad til fvn.no at han elsker Valle.

— Jeg er tiltrukket av Valle på grunn av at det er så vakkert der, de snille folkene som min slektning Torleiv Harstad, det faktum at det er mer personlig og ukomplisert der enn i større byer, den fasinerende historien, og vennligheten og fellesskapet vi deler.

Etter at Hasla fant ut at Harstad hadde røtter i Valle, ringte han til demokraten og spurte om han kunne tenke seg å bli intervjuet.

— Det ble mottatt med entusiasme og glede. Vi hadde tenkt oss et intervju på 15 minutter, men det ble over en halv time, sier Hasla.

FÅR "NORSKE" RÅD: Barack Obama bruker norskættede Paul Harstad som rådgiver. Foto: Scanpix Foto: Scanpix

Snakket om Valle Intervjuet, som er tatt opp via telefon, blir sendt på Valle radio og direkte på deres nettsider ved 18.30-tiden i kveld. Etter intervjuet, som foregår på engelsk, blir det sendt et sammendrag på norsk.Ørnulf Hasla røper at det ikke bare ble prat om det amerikanske valget i intervjuet.

— De siste 15-20 minuttene snakker han om Valle og sine røtter, og at han har planer om å komme tilbake.