Les også: Kommunen kjøper Stray-eiendommen for 19 millioner

KRISTIANSAND: Hansen-Tangen bød 17,5 millioner for Kirkegata 2D, men kommunen fikk som kjent tilslaget på 19 millioner. Kommunen skal beholde hageanlegget og selge murhuset, og det er flere interessenter i samme kvartal.

— Jeg kan ikke se bort fra at jeg er interessert, hvis prisen er fornuftig, forteller Tore Hansen-Tangen, som tidligere i år tjente 225 millioner kroner på salg av sitt firma V-Tech.

På forsommeren kjøpte han Røde Kors-huset i samme kvartal, Østre Strandgate 40, for 12 millioner. Med på kjøpet fikk Røde Kors en gave til sitt arbeid på ikke mindre enn fem millioner kroner. Dette tre etasjers huset skal Hansen-Tangen totalrenovere og bruke til kontor, med ny parkeringskjeller.

Også Roger og Vidar Aamodt fra Søgne, som har byggfirmaet med samme navn, har store planer for kvartalet. De har kjøpt tre hus i nabolaget og tegnet et bygg med 15 leiligheter.

— Vi er kjempefornøyd med det vi har, men får ta et møte med kommunen og høre, sier Vidar Aamodt.

Bystyret vedtok onsdag at den staslige boligen kan bli brukt til bostedsløse, om ikke salget kommer i boks. Kommunen håper på nærmere 15 millioner for huset, og at Staten blir med og spleiser på hagen. I tillegg til kjøpssummen må kommunen ut med en halv million i dokumentavgift til nettopp Staten.