BIRKENES: I forrige uke ba vi om vepsehistorier fra leserne, og de har strømmet på. Og her er en helt spesiell historie fra Geir Ola Tveit, sogneprest i Herefoss og Vegusdal, som kom i en vepseknipe under en begravelse. Her er eposten han har sendt oss:

«For noen dager siden forrettet jeg begravelse i Birkenes kirke. Inne i kirka fikk jeg være i fred, men ute på kirkegården fikk jeg selskap av en veps. Rett etter første salmevers satte den seg på brillestanga, rett ved hengselen. Det likte jeg dårlig. Etter noen sekunder ristet jeg på hodet, men vepsen ville ikke av. Liturgien fortsatte med bønn om at den avdøde måtte få hvile i fred under korsets tegn. Jeg tenkte det ville passe dårlig med et hyl fra presten midt under bønnen, så jeg tok at meg brillen og ristet på den. Vepsen klorte seg fremdeles fast. Da kløp jeg den over ryggen, med det resultat av vepsen falt død i graven.

Nå ligger den under seks fot jord. Så vidt meg bekjent er det første veps som er begravet i vigslet jord, bisatt med full liturgi. Det var i grunnen mer enn den fortjente.

Jeg kan berolige menigheten og biskopen med at jeg ikke har planer om å fortsette denne virksomheten.

Kirketjeneren vår tok for øvrig livet av flere hundre mus forrige høst, men ingen av dem ble vist en slik ære»

Har du en helt spesiell vepsehistorie? Send den til jarle.martinsen@fvn.no.