MANDAL: — Jeg mener vi har en forsvarlig politidekning i helga. Det foregår et samarbeid på tvert av politienhetene for å skape et betryggende opplegg, sier hun til fvn.no.

Les også: Uten politi i halve Vest-Agder

Fvn.no omtalte i går mangelen på politifolk i mandalsregionen. Politioverbetjent Tor Åge Tronstad ved Mandal politistasjon var oppgitt over situasjonen, og uttalte at han ikke har opplevd en så dårlig bemanning på 32 år.

— Vi sliter skikkelig, og frykter at det skjer større ting i distriktet. Resultatet av underbemanningen er at vi ikke klarer å løse oppdrag på en forsvarlig måte. På enkelte oppdrag er det ikke forsvarlig å sende én politimann, dermed må vi ha bistand fra Kristiansand, sa Tronstad.

At politifolk sier de føler seg utrygge på jobb, sier Lindeberg at hun tar alvorlig.

— Derfor er vi nøye når turnusen bygges opp slik at ingen er alene, sier politimesteren.

Får støtte av stasjonssjefen i Mandal

Overfor fvn.no presiserer Tronstad at han ikke mener det er for få ansatte i mandalsdistriktet.

— Mitt anliggende gjaldt vaktplanen, og antallet personer som er på vakt til forskjellige tider, sier Tronstad, som fredag ikke ønsker å uttale om saken, og henviser til at det er stasjonssjef Bjart Gabrielsen som skal uttale seg.

Gabrielsen er ikke enig i at politidekningen i mandalsdistriktet er uforsvarlig, og stiller seg dermed bak Lindebergs uttalelser.

— Vi har utfordringer, det skal jeg ikke legge skjul på. Men det er langt fra utfordringer til uforsvarlig dekning. Denne helgen er vi godt innenfor det vi anser som forsvarlig politidekning, sier Gabrielsen til fvn.no.

- Vil fordele ressursene bedre

Politimester Lindeberg registrerer at politifolk verner mer om fritiden sin enn før, og at Agder-politiet jobber med å forbedre bemanningssituasjonen i distriktet.

— Blant annet jobber vi for å se om vi kan fordele ressursene i politidistriktet bedre, sier politimesteren.

I listerregionen var det også problemer med å bemanne opp i helgen, med kun én politimann på jobb i deler av døgnet. Ifølge lensmann Asbjørn Skåland er det nå gjort tiltak slik at bemanningen er som normalt.

— Det ser ut til at det blir en ordning på ting, så i vårt distrikt har vi nå normal helgebemanning, sier Skåland.