FLEKKEFJORD: — Vi vil ha strakstiltak. Vi har holdt på i årevis, men vi kommer ikke noen vei. Må vi ha ei dødsulykke før de sikrer skoleveien, undrer den pensjonerte politibetjenten Hans Gregers Aarenes.

I nærmere tretti år har han kjempet mot Statens vegvesen og Flekkefjord kommune for å få sikret skoleveien for seks-åringene ved Sunde skole ipå en av Flekkefjords mest trafikkfarlige strekninger.

På agendaen står lavere fartsgrense, opphøyd gangfelt og fartsdumper ved Statoil i Flekkefjord. Så langt har Vegvesenet og kommunen lagt egne planer uten å kunne bli enige om hvilke planer som bør realiseres.

Aarenes mener at i mellomtiden blir barnas trygghet satt på spill.

- Flaks at det ikke skjer ulykker

  • Seks-åringene krysser over en vei med stor trafikk i 50-sone. Det er bare flaks at det ikke skjer ulykker, sier Aarenes, som føler han står på stedet hvil i sine forsøk på å ubedre trafikksikkerheten.

  • Vegvesenet har sine planer, og kommunen har sine. De blir ikke enige, sier Aarenes til fvn.no.

Han mener planene fra både kommunen og vegvesenet bare vil være med på å gjøre krysset farligere enn det allerede er.

Like før klokken fem i dag, ble en syv år gammel gutt påkjørt i et av kryssene Aarenes lenge har holdt frem som en av Flekkefjords mest trafikkfarlige. Politipatruljen i Lister var i Kristiansand med en arrestant da ulykken skjedde, og kunne ikke bistå. Operasjonssentralen måtte dermed innhente opplysninger per telefon.

Aarenes bare rister på hodet. Han har tidligere varslet ulovlige aksjoner dersom Statens vegvesen ikke får fortgang i sine planer for utbedringer.

- Nå må foreldre våkne

Nå ber han foreldre våkne opp og engasjere seg.

— Nå må foreldre våkne og se at noe må gjøres. Det er foreldre som sender barna på skolen. Det er de må se at noe må gjøres.

Han synes engasjementet fra foreldrene er altfor lavt og etterlyser engasjement og vilje til å få noe gjort med de trafikkfarlige forholdene.

— Vi må få en pressgruppe. Jo større gruppe som presser på, jo større sjanse har vi til å få gjort noe. Det er det eneste som vil føre fram, tror Aarenes.

Han mener kommunen og vegvesenet på sin side er altfor opptatt av de store planene som allerede er lagt til at de klarer å sette i gang strakstiltak ved krysset.

— Jeg hadde håpet at vegvesenet kunne fått i gang et strakstiltak og lagt noen humper og fått opphøyd gangfelt. Det koster ikke allverden. Nå må vi la prestisjen vike for sunn fornuft.