KRISTIANSAND: Ordfører Sørensen er storfornøyd med å ha sikret seg domenet www.ordforeren.no.

— Det var rett og slett bare å kjøpe det. Det var ingen som hadde reservert det, sier en overrasket ordfører til fvn.no.

Han forteller at hans politiske rådgiver Cathy Quist fikk idéen om å kjøpe domenet og starte nettsiden. Siden skal brukes til at ordførerens egne meninger kommer frem, samt kommunikasjon med byens befolkning.

— Poenget er å bruke den til å gi litt mer uttrykk for mitt eget syn, ikke bare kommunens syn som det ofte blir i andre sammenhenger. I bystyremøter, for eksempel, får jeg nesten aldri sagt noe. På nettsiden skal jeg være mer tydelig på egne saker, sier Sørensen.

En gang i uken er det planlagt nettmøte der alle kan sende inn spørsmål. Første møte blir etter høstferien.

- Blir det andre debattmuligheter på siden?

— Nettmøtet vil kunne gjøre det mulig. Men det blir ikke sånn debatt som dere hadde tidligere. Tanken er å legge inn spørsmål, som jeg hver uke svarer på.

- Fra før av har du profil på nettsamfunnet Facebook. Trenger du enda en profilside?

— He-he, jeg er ikke så aktiv på Facebook. Jeg ønsker rett og slett å gjøre ordføreren i byen mer tilgjengelig, svarer Sørensen.

Han sier at han sjeldent får spørsmål om politikk via Facebook. Men nå håper han at den nye nettsiden kanskje kan bidra til mer blest også om Facebook-profilen hans.

— Facebook er nok mer leketøy. Men kanskje det ene kan skape litt mer aktivitet på det andre? undrer Per Sigurd Sørensen.

PS! Fvn.no har vært inne på test-sidene til den nye nettsiden. Der kan man blant annet lese hvordan ordføreren med hjelpere har lekt seg da de testet hvordan nettmøtet ville fungere. Om det kommer inn slike spørsmål du ser under når nettmøtet starter opp i oktober, er vel mer uvisst... (se bildet under)

MORO: Ordføreren og hans medhjelpere har testet nettmøtet med glimt i øyet.