LINDESNES: Fire personer i 20-30-årsalderen er pågrepet etter å ha truet med pistol. Store etterforskningsressurser fra politiet i Mandal og Lindesnes har siden søndag vært i sving for å komme til bunns i hendelsen.

– Dette er en sammensatt hendelse hvor noen har brukt et våpen. En familie fikk natt til søndag besøk av fire personer og det ble avfyrt flere skudd i lufta, forteller Odd Arvid Johannessen, som leder etterforskningen ved Lindesnes lensmannskontor, til fvn.no.

Etter det fvn.no kjenner til ble en annen truet av de fire før på kvelden.

Uklart motiv

Det er ikke klart hvilket våpen som ble brukt til å true familien. Heller ikke motivet til de fire personer, som er pågrepet siktet for overfallet, er klarlagt. Men en hendelse på en pub lørdag kveld kan ha vært opptakten til episoden.

– De fire som kom til familien, oppførte seg skremmende, og knuste ruter i bygningen. De kom til huset for å ta et oppgjør med en kar som muligens kunne være i boligen, sier Johannessen.

Tidligere på kvelden befant de fire som er siktet for overfallet og en kamerat av beboeren som ble overfalt på natta seg ved puben Bådhuse.

Våpenet ikke funnet

– Ting kan tyde på at hendelsen på natta er en fortsettelse etter en episode på puben Båthuset i Spangereid. Sannsynligheten for at det er snakk om samme våpen er stor, men vi vet ikke om det dreier seg om et skarpt våpen, sier Johannessen.

De fire personene som ble pågrepet i helga, har sittet fengslet, men vil bli sluppet fri i dag.

– De vil ikke bli varetektsfengslet. De slippes i løpet av dagen, bekrefter politijurist Terje K. Skaar til fvn.no. Ingen av de fire skal ha erkjent forholdet.

– Vi ser alvorlig på episoden, og har brukt store ressurser på å etterforske saken, sier Johannessen.