Noe som har vanskeliggjort den tekniske etterforskningen på ulykkesstedet, er at det kom en annen bil kjørende inn på området like etter ulykken.

— Det har vært en teknisk utfordring i forhold til hvilke spor som hører til hvilken bil, sier politiadvokat Per Steinar Bungum i Telemark politidistrikt til fvn.no.

Føreren av denne bilen er avhørt.

— Han kjørte inn i området der det lå noen vrakrester, bremset og gjorde noen unnamanøvre, sier politiadvokaten.

Det var ingen vitner til kollisjonen. Heller ikke i etterkant har noen meldt seg for politiet.

Motsatt kjørefelt

To menn på 63 og 46 år fra Songdalen omkom i ulykken. De skal ha vært del i et jaktlag på vei til jakt i Nord-Norge. 63-åringen kjørte minubussen. En 19 år gammel mann fra Langesund som satt i den møtende personbilen omkom også. I tillegg ble fem andre passasjerer i minibussen lettere skadet. De er alle menn i alderen 24 til 58 år, fra Songdalen, Kristiansand og Lillesand.

Les mer om ulykken her

Foreløpig har politiet avhørt trafikanter som kom til stedet rett etter ulykken, redningsmannskaper som var på stedet, og de har snakket kort med noen av de overlevende.

— De som satt i varebilen bekrefter at det kom en bil over i deres kjørefelt og de kolliderte. Men vi jobber nå med å finne ut hvorfor en av bilene kom over i motsatt kjørefelt, sier Bungum.

Foreløpige obduksjonsrapporter klare

De foreløpige obduksjonsrapportene av de tre omkomne er nå klare.

— De bekrefter det vi har antatt. Skadene er forenelige med det kraftige sammenstøtet, så det var ikke noe overraskende der, sier Bungum.

Nå gjenstår flere avhør og politiet venter på svar fra prøver som rutinemessig skal avdekke om de omkomne bilførerne var ruspåvirket.

— Vi har ingen mistanke om at noen var påvirket, men vi må undersøke alt, understreker Per Steinar Bungum.