KRISTIANSAND: — Valgstyret i Kristiansand har bestemt at det ikke skal drives valgagitasjon utenfor stemmelokalene. Høyre har vært ekstra opptatt av dette. Da er det underlig at Peter Gitmark dukker opp, sier Trond Blattmann til fvn.no.

Klager fra folk Blattmann er i tillegg til gruppeleder for Kristiansand Arbeiderparti også stemmestyreleder for valgkretsen Lund Nord. Blattmann skal etter sigende ha fått flere henvendelser fra folk som reagerte på at Gitmark skal ha drevet med stemmefiske utenfor valglokalet på Lovisenlund skole.

— Gitmark sto med Høyre-stemmesedler ved valglokalet. Jeg, Harald Sødal og valgsekretæren ba han derfor om å fjerne seg fra skolens område. Hvorvidt han drev med agitasjon vet jeg ikke, men det har vært en uskreven regel at vi ikke driver med sånt i Kristiansand, sier Blattmann.

PRAT: Stortingsrepresentant Peter Gitmark (H) vokste opp i området ved Lund, og mange slo av en prat da politikeren dukket opp utenfor valglokalet. Foto: Jon Anders Møllen

Peter Gitmark bekrefter at han ble bortvist fra Lovisenlunds skolegård av Blattmann og Sødal. Han mener imidlertid at han ikke har gjort noe galt.— De ba meg fjerne meg fra fra skolens område noe som betydde at jeg gikk to meter lenger vekk. Jeg vil forholde meg til de lover og regler som finnes, og hadde derfor ikke noe mot det. Men stemmestyret lokalt kan ikke vedta noe som går mot det Stortinget har bestemt. Og valgloven tillater politikere å stå ved norske valglokaler, sier Gitmark.

- Angrer du på at du sto ved valglokalene i dag?

— Nei, tvert imot. Jeg skal opp igjen når jeg bare har fått spist litt middag, sier Gitmark.

Ønske om stemmer Og han har stor tro på at oppmøte kan gi resultater.

— I 2005 så vi at hele 15 prosent av velgerne tok den endelige beslutningen ikke bare på valgdagen, men i selve valglokalet. Derfor ønsker jeg å stå her for å svare på eventuelle spørsmål velgere har helt på tampen, sier stortingsrepresentant Peter Gitmark (H).

Han mener at han ikke driver med stemmefisking.

— Dette er ikke agitering, og jeg vil ikke legge press på folk. Jeg henvender meg ikke til folk, men svarer på spørsmål dersom noen tar kontakt. Dessuten vokste jeg opp i området, så mange kjenner meg og slår derfor av en prat, sier Gitmark.

Tidlig krøkes: Peter Gitmark var ikke vanskelig å be da barna lurte på hvem de burde stemme på da de ble store. - Med Høyre blir det mye bedre skole, sa Gitmark. Foto: Jon Anders Møllen

Tydelig Rørlegger Jens Tore Frigstad var en av dem som slo av en prat med stortingspolitikeren ved Lovisenslund skole. Han mener Gitmark gjør en god figur.— For oss som driver med privat virksomhet er det helt naturlig å stemme blått, og jeg er utrolig spent på utfallet av valget. Jeg kommer til å sitte foran tven i natt. Gitmark er tydelig, og vi trenger yngre og friske politikere, mener Frigstad.