KRISTIANSAND KjevikBak spakene satt Leif André Moland fra Arendal. Han visste ikke at flyet manglet hjul før flyet tok bakken.— Jeg var co-pilot. Vi hadde en elektrisk feil, men at hjulene ikke var ute, oppdaget vi først da flyet tok bakken, sier Moland, og karakteriserer det som en nokså tøff oppdagelse.- Det eneste man kan gjøre er å holde stikka og styre best mulig til ting roer seg, sier Moland, som er lykkelig for at alt gikk så bra. - BRAGD.

OSM Groups hovedaksjonær, arendalsmannen Bjørn Tore Larsen flyr selv ofte selskapets fly. Han roser pilotene for fremragende utført arbeid.- Flyverne har gjort en bragd og fortjener honnør. Fantastisk at alt gikk så bra, sier Larsen.Det lille fireseters Beechcraft flyet med to motorer var på vei hjem fra Göteborg til Kjevik. OSM Group har kontor i Göteborg og Moland, samt en innleid pilot, hadde reist for å hente to ansatte.Informasjonsansvarlig og visekonsernsjef i OSM Group, Øyvind Stærk, sier alle de fire ombord kom fra Sørlandet. Utover det vil ikke han si noe om hvem som var involvert.I går kveld var han opptatt med å skape best mulig trygghet for de fire som hadde vært ombord i flyet. Det var rundt klokka 17 at det lille seks-seters Beechcraft-flyet med to motorer kom inn for landing på Kjevik. Hjulene ville ikke ut, men det visste ikke pilotene før de traff rullebanen.Flyet skled cirka 400 meter før det stoppet omtrent midt på rullebanen. Det tok aldri fyr, men flyplassens redningsmannskaper var raskt på pletten med skum.- Jeg vil ikke spekulere i årsak. Alt blir nå opp til politi og havarikommisjonen å finne ut av, sier Stærk.Lufthavnsjef på Kjevik,Thomas Langeland, vil heller ikke si noe om årsak.Et stort redningsapparat ble satt i verk for å sikre passasjerene, flyverne og flyet, deriblant flyplassens vaktstyrke på seks mann, pluss flere politifolk. TRE TIMER.

Flyplassen ble stengt i nærmere tre timer, med dertil hørende forsinkelser.- Vi fikk etter hvert fjernet flyet fra rullebanen. Deretter måtte vi rengjøre før vi kunne åpne for trafikk, sier Langeland.Statens havarikommisjon er koblet inn i forbindelse med ulykken. Den vil nå arbeide videre med å finne eksakt årsak.OSM Group er et Arendal-basert selskap som eies av Bjørn Tore Larsen. Han kjøpte i sin tid Rasmussen-gruppens driftsdel. OSM driver omfattende offshore- og shippingvirksomhet.Tekst: Odd I.R. Ulebergodd.inge.uleberg@fvn.no - 38 11 36 48