— Han er dritkul

Mange vil ta imot Superspeed

Se bildeserie her

SE STORT OVERSIKTSBILDE (1256x660)

BILDE FRA INNSEILINGEN (1200X800)

Filmet fra helikopter: Se Color Lines egen video

Se video: Superspeed sett fra Odderøya

Se video: Superspeed til Kristiansand havn KRISTIANSAND: — Det er vanvittig gøy. Nå står jeg rett bak skipet og får et inntrykk av de enorme dimensjonene på ferja, ler linjedirektør ved Color Line, Odd Grønberg, til fvn.no.

Grønberg har funnet frem finstasen, ballongene og det norske flagget da han skulle ønske Color Lines nye flaggskip velkommen til Kristiansand havn lørdag morgen.

- Det er fint vær og masse folk. Det er som 17. mai og julaften på en og samme gang, sier Grønberg begeistret.

Han har all grunn til å være fornøyd. Etter flere forsinkelser på det nye skipet fra verftet, gikk endelig alt etter planen da M/S Superspeed la til Kristiansand havn klokken 10 lørdag formiddag.

  • Alt passet. Rampe, fortøyning og alt. Skipet la seg bare rett inn. De fikk ikke noen problemer, forteller Grønberg fornøyd.

Ingen tvil om hvem som er største gutten i klassen. M/S Superspeed passerer Christian IV klokken 09.30. Foto: Torstein Øen.

Etter at skipet la til kai, inviterte linjedirektøren ansatte og deres familier om bord på en rundtur i skipet. Tilbakemeldingene lot ifølge Grønberg ikke vente på seg.

— Det var så fantastisk gøy. Folk gikk bare rundt som et stort smil, og det var åpenbart at de var stolte over det de så. Det var mange som kommentere at det var i overkant av hva de hadde forventet, selv etter å ha sett bildene, forteller Grønberg.

- Forventningsfulle

Kapteinen hadde selv et forventningsfullt mannskap om bord da Superspeed la til kai i Kristiansand.

— Vi er forventningsfulle og spente, sier Herner til fvn.no.

Det var også publikum. Like før klokken 10 har folk møtt opp i hopetall for å få et glimt av den nye ferjen.

Lot seg ikke stoppe av vinden

M/S Superspeed passerte Grønningen fyr like over klokken 09 lørdag morgen og kapteinen tok seg dermed god tid på vei inn til Kristiansand havn. Herner har ført skipet fra verftet i Rauma og forteller at turen opp Skagerak i natt har gått bra på tross av vind og sjø.

  • Det har gått fint. Vi har hatt god tid på ruten. Vi har hatt litt vind i Skagerak, men det har ikke stoppet oss, sier kaptein Per Inge Herner til fvn.no.

— De hadde møtt litt uvær med mye gov sjø og opptil seks-syv meter høye bølger, forklarer Grønberg.

Ifølge kapteinen hadde Superspeed cruiset gjennom bølgene nærmest uten at mannskapet om bord merket bølgene.

— Det er gledelig, for det er et utsatt strekk over Skagerak, sier Grønberg, som må innse at været hindrer Christian IV i å gå som planlagt i dag.

UNDRING: Har den nye båden plass til rullestoler, tro? FOTO: André Løyning

Møttes i havnebassenget

Den sterke vinden i natt førte til forsinkelser for Christian IV. Dermed ble møtet mellom de to ferjene ikke skjedde ved Oksøy fyr som planlagt.— Vi har nå arrangert et møte ved silokaia. Det vil skje rundt klokken 09.30 før Superspeed legger til kai, sier Grønberg.

Onsdag 12. mars blir det dåp i Kristiansand, mens båten er klar for passasjerer torsdag 13. mars. Ferjen ruver med sine 211 meter og har en marsjfart på ca. 27 knop.

Overfarten mellom Norge og Danmark er beregnet å ta 3 timer og femten minutter.

Superspeed sett fra taket til Fædrelandsvennen. Foto: Vegard Nekstad