KRISTIANSAND: Politiet og Statens vegvesen har satt opp tre kontrollposter på E18 og E39 for å sjekke at vogntog og busser følger påbudet. Verken i Mandal, ved Sørlandsparken i Kristiansand eller ved Statoil-stasjonen i Grimstad slipper tyngre kjøretøy videre lørdag kveld før de er kontrollert.

— Vi vurderer påbudet kontinuerlig. Men det snør ganske kraftig, så jeg har ingen tro på at det blir opphevet med det første, sier operasjonsleder Toralf Jørgensen ved Agder politidistrikt til fvn.no.

Trailer stod fast

Påbudet gjelder strekningen mellom Lyngdal og Grimstad. Ifølge Jørgensen har det vært få problemer i trafikken lørdag som følge av kontrollene.

Lørdag kveld skapte imidlertid en litauisk trailersjåfør kaos ved rundkjøringen på E18 ved Sørlandsparken. Selv om han hadde kjettinger klarte ikke vedkommende å komme av flekken.

— Vedkommende kjørte en to-akslet trekkvogn som dro en semi. Disse vil vi helst ikke ha på veien. Selv med kjettinger kommer de seg ikke frem, sier Jørgensen.

Fortsatt snøvær

Etter en drøy time fikk Viking redningstjeneste tauet vogntoget til travparken, hvor den ifølge politiet blir stående til kjøreforholdene bedrer seg.

Ifølge meteorologene vil snøen fortsette å lave ned over Sørlandet. Det kan derfor gå ytterligere flere døgn før kjettingpåbudet blir opphevet.

— Mange steder på E18 og E39 er det nå mulig å se asfalten. Men etter at brøytemannskapet har kjørt forbi, går det ikke lenge før det ligger nye centimeter med snø, sier operasjonslederen.