KRISTIANSAND: Los-fondet deler ut en million kroner til barn og unge på Sørlandet for femte år på rad. Hver måned fram mot sommeren blir søknader innvilget, før en hovedvinner får 100.000 kroner i september.

— Engasjementet er stort rundt forbi i landsdelen. Vi gleder oss over å kunne gi en håndsrekning til de mange frivillige som legger ned utallige timer og kroner i ulike aktiviteter, sier administrerende direktør i Los, Roald Mæsel, i en pressemelding.

Her er listen over vinnerne for januar, samt begrunnelsen fra Los-fondet:

20.000 kroner

* Ungdomskoret Joy Singers

Flekkefjords eneste ungdomskor har 25 sangere mellom 13 og 17 år. Koret får støtte til en inspirasjonstur til London hvor flere kirker og kor skal besøkes.

* Lyngdals Misjonsmenighet

Åpent Hus samler rundt 150 ungdommer hver fredag. Misjonsmenigheten ønsker seg en bar for å betjene ungdommene. Men ikke en vanlig bar; en kaffebar.

* Aktivus

Aktivus er en gruppe på ti barn med ulike handikapp. Barna søker om støtte til å kjøpe en ekstra kajakk, for padling er en aktivitet alle mestrer godt.

10.000 kroner

* Kjersti Nygaard, Kristiansand

Med ett gull, fire sølv og to bronser i ungdomsklassen er den talentfulle kajakkpadleren på vei opp i juniorklassen. Hun får støtte til å delta på treningssamlinger med Jenteprosjektet og landslaget.

* Erle Andrea Marki Hansen, Marnardal

Den 11 år gamle jenta er blant de beste sjakkspillerne i sin årgang. Hun er invitert til å delta i Norges største sjakkturnering i april og får støtte av Los-fondet til å reise.

* Regnbuen, Jappa skole

Som mottaksskole for minoritetsspråklige elever har Regnbuen 27 barn fra Burma, Thailand, Polen, Nederland, Bulgaria, Somalia og Brasil. De ønsker seg ski og akebrett.

5000 kroner

* Lyngdal gutter 12

Fotball om vinteren er mye gøyere når du har overtrekksdrakt og slipper å fryse. 12-åringene i Lyngdal får nå penger til å holde seg varme.

* Takseråsen sykkelpark, Arendal

Takseråsen sykkelpark er bygget av 30 gutter som trener til NM på Hafjell og andre konkurranser. Guttene får støtte til å kjøpe planker, spikrer, spader, grafser og en maskin som blåser bort løv.

* Tobias og Simon Ertzeid, Gjeving

Brødrene Ertzeid sykler aktivt for Vegårshei IL. Til våren må de ha nye sykler og penger til treningsleir. Det hjelper Los-fondet med.

* Tromøy klatreklubb

Gode klatresko er et must for nybegynnere og viderekomne. Tromøy klatreklubb vil kjøpe inn sko som medlemmer og besøkende kan låne.

* Fram 4H, Vanse

Profilering skaper samhold og identitet. Det vet Fram 4H som får støtte til en lavvo, til bannere og flagg og til like gensere med navn og logo til medlemmene.

* Høvåg Barnefilmklubb og spillkafé

Rundt 40 barn samles i Høvåg Herredshus for å se film og spille spill. Klubben får støtte fra Los-fondet til å kjøpe utstyr for filmfremvisning og god lyd.