KRISTIANSAND: Det endte i grusom kattepine.

— Det er ikke ofte de er så rebelske, sier sjokkert brannkonstabel Frode Storebrua, og kikker på sin blodige høyrehånd.

Det var (u)takken etter at han ville redde pus ned fra taket i Dronningens gate ved 14.30-tiden i går. Aldri har vel byen sett et lignende kattedrama.

REDD: Den livredde, sorte og hvite rebellen satt fast i snøgjerdet på taket av det såkalte glassmagasinhjørnet.

Men i stedet for vennlig mjauing ble redningsmannen møtt med fresing, skarpe klør og enda kvassere tenner.

— Etter at han bet andre gangen, da måtte jeg slippe, forteller Frode Storebrua, som attpåtil hadde tykke hansker på seg.

SÅRET: Brannkonstabel Frode Storebrua viser fram det blodige bittet til kollega Terje Syvertsen.

Seks meter lenger nede ristet pus av seg smerten, og med åtte liv igjen ilte den rundt hjørnet, opp Markens — lett haltende. Så var den borte.

STIKKER: Her stikker katta, ikke med halen mellom beina.

MELDER: — Fyttikatta, utbryter Jørgen Kristiansen , identisk med KrFs gruppeleder i bystyret.

Det var han som tipset brannvesenet. Sammen med flere bankkolleger var han ute og befarte nabobygget, som skal forhøyes med to etasjer.

Det var da han fikk øye på katten, som trolig har kommet opp på taket via byggeplassen ved siden av, der det reises kjøpesenter.

UTAKKNEMLIG JOBB.

— KrF har omsorg for alle, forteller Kristiansen, som mener katten kan ha ligget en stund på taket. Den så nemlig litt pjusk ut.

Omtrent en gang i måneden må brannvesenet redde katter ned fra trær, strømlinjer og hus. Så sant det ikke er annet å gjøre, stiller de med stigebilen på kort varsel. I går tok det ti minutter.

Mens hunder er takknemlige, er kattene det stikk motsatte. Men denne var verre enn noen annen.

— Som regel er de redde. Klørne kan være grusomme, sa brannkonstabel Storebrua før han gikk opp i stigen og fikk smake både klør og tenner.

Etterpå aktet han å ringe legevakten for å høre om det måtte settes stivkrampesprøyte etter det smertelige møtet med pus.