KRISTIANSAND: Den 26 år gamle nederlandske kureren fikk i oppdrag å frakte amfetamin fra Nederland til Oslo. Oppdragsgiverne i Nederland overtok bilen 26-åringen hadde leid en kort periode før avreisen. I bilens bakre hjulbuer ble det gjemt 14,8 kilo amfetamin.

26-åringen ble bedt om å frakte fem kilo, men motsatte seg dette og sa at maksimalkvantumet måtte være tre kilo.

Selv om bakmennene i Nederland pakket nesten 15 kilo inn i bilen, er 26-åringen bare dømt for forsettlig innførsel av tre kilo og uaktsom innførsel av to kilo ut fra hans forklaring om hva han turde å frakte.

Den 41 år gamle mannen fra Oslo fremstår i dommen fra tingretten som mottaker av amfetaminpartiet.

Rutinekontroll

Kureren ble stoppet av tollerne på kaien i Kristiansand for rutinekontroll da han kom med danskeferja fredag 4. desember i fjor. 26-åringen ble bedt om å avgi urinprøve fordi han ble mistenkt for bruk av kokain.

Under denne prøvetakingen var 26-åringen borte fra bilen en periode, og tollvesenet gjennomsøkte da kjøretøyet med narkotikahund og fant narkotikapartiet.

Dette ble byttet ut med «bøffestoff», og 26-åringen fikk lov til å kjøre videre. Politiet etablerte imidlertid avlytting av telefonen hans og det ble opprettet en stor spaningsgruppe med politifolk fra Agder og Oslo. Spanerne fulgte bilen fra Kristiansand til Oslo.

I hovedstaden etablerte politiet spaningsposten, blant annet i en leilighet tvers over stedet hvor narkotikaen skulle leveres for å kunne pågripe mottakeren.

Pågrepet

Da kureren kom til adressen i Oslo kom 41-åringen ut med en bag. Bagasjerommet ble også åpnet. Etter en del prat i bilen og en kort kjøretur til en Shellstasjon i nærheten, med politiet på hjul, ble de to pågrepet.

26-åringen har tilstått forholdet. Den 41 år gamle mannen fra Oslo har nektet og sagt kureren kom til Norge for å søke etter en navngitt kvinne som hadde forsvunnet.

Interessen for bagasjerommet skyldtes, ifølge 41-åringen, defekte bremselys. I retten kom det frem at bremselysene var i orden.