KRISTIANSAND: Litt over ett år etter at Arild Buli kjøpte opp konkursboet etter Quart for 400.000 kroner er festivalen nok en gang på vei mot konkurs. I dag møtes partene i Kristiansand tingrett.

Buli nekter å gi seg

Gikk 30 millioner i minus

Buli betaler venn før egne ansatte

Det er advokat Olav Sylte som på vegne av de ansatte har bedt om at Quart blir slått konk, som et resultat av manglende lønnsutbetalinger.

— Vi har levert en liste på 95 navn til tingretten. Disse har til sammen nesten tre millioner kroner til gode i lønn, sier Sylte til fvn.no.

I tillegg representerer Sylte flere aksjeselskap, organisasjoner og idrettslag. Sylte har ikke den fulle oversikten, men sier disse kan ha flere millioner kroner til gode.

- Hvis Buli skulle slenge tre millioner på bordet mandag vil vi skrive en ny begjæring på grunnlaget av de andre. Da vil han i teorien få utsatt konkursen, men jeg har ingen tro på at det skjer. Hvis noen skulle gi Quart en gave nå vil det være som å skylle pengene sine ned i do, sier Sylte.

Rettsmøtet som avgjør Quarts videre fremtid starter klokken 15.00 i dag, mandag. Det er satt av en time til behandlingen. Sylte mener konklusjonen er innlysende.

— At festivalen er konkurs er åpenbart, sier Sylte, som ikke har hørt noe fra Buli de siste dagene.

Totalt skal festivalen skylde om lag 15 millioner kroner.

Kjøpte utstyr til Quart fra eget selskap

Sylte mener det er grunn til å undersøke hvem som har fått betalt etter årets festival, og om de ansatte er forfordelt. Blant annet har Quart kjøpt utstyr av selskapet Trafikk & Miljø, hvor Arild Buli er daglig leder og medeier.

— Hvis selskapet hans har fått betaling av Quart for dette utstyret vil betalingen kunne være omstøtelig, sier Sylte.

Styreleder i Trafikk & Miljø, Erik Roar Dahl, bekrefter at selskapet har solgt utstyr til Quart.

— De har kjøpt litt utstyr og de har leid en del utstyr som vi har kjøpt fra andre. Noe har vi fått oppgjør for, og noe ikke, sier Dahl.

- Vil gå på et skikkelig tap

Ifølge Dahl har selskapet fått utbetalt om lag 250.000 kroner, men har fremdeles 700.000-800.000 utestående.

— Jeg kan ikke tenke meg at det vi har fått blir omsttt. Vi er vel blant de som har fått minst, og kommer til å gå på et skikkelig tap. Jeg går ut fra at det først og fremst er artistene som har fått pengene sine, sier Dahl.

Transaksjoner som er gjort inntil tre måneder før konkursbegjæringen ble levert kan bli kjent ugyldige, dersom festivalen slås konk. Det vil si alle transaksjoner av en viss størrelse gjort etter tirsdag 30. juni, dagen da Quart 2009 åpnet med Slash og co. på hovedscenen. De fleste artistene skal ha fått forskuddsbetalt.

Buli i dekning

Arild Buli har ikke besvart fvn.nos gjentatte henvendelser den siste uken.

Festivalsjefen har tidligere sagt at han er på jakt etter en investor som kan sikre festivalens fremtid. I innspurten av årets festival ble Quart reddet av millionbeløp skutt inn av Bernt Mykjåland og Bernhard Wæthe.

Sylte mener det er helt urealistisk å tro at Buli vil lykkes i å få noen til å spytte inn mer penger i Quart. Buli har på sin side slått fast at en ny konkurs vil bety døden for festivalen for alltid.

Arild Buli har ved flere anledninger garantert at alle skal få betalt etter årets festival, som gikk med 30 millioner kroner i underskudd. 15. juli opplyste Buli at det kun var småtteri som ikke var betalt.