ARENDAL/OSLO: For noen uker tilbake startet gratisavisen TS-Avisen distribusjon også til husstander som har reservert seg mot reklame.

Reaksjonene har ikke latt vente på seg. Gratisavisen er nemlig bokstavelig talt «stappet» full av reklame; utgaven i uke 25 i år inneholdt åtte reklamebilag. Totalt var dermed 80 prosent av avisa reklame, ifølge Forbrukerombudet.

Etter klage fra en arendalsmann har nå Forbrukerombudet bestemt at avisa må slutte å distribuere til «nei takk»-postkasser.

— Det er klart vi vil innrette oss etter norsk lov, sier en daglig leder Einar Sjøvaag til fvn.no, etter å ha fått beskjed om Forbrukerombudets konklusjon.

- Hva tenker du om at Forbrukerombudets opptelling sier at 80 prosent av avisa er reklame?

— Det har jeg for så vidt ingen kommentar til, annet enn at det varierer. Det er nok ikke er mye hver gang, mener Sjøvaag.

- Reklamepublikasjon

Det er tillatt å distribuere gratisaviser som ikke inneholder en ubetydelig mengde redaksjonelt stoff, sammenliknet med andelen reklame.

Når Forbrukerombudet fant at det er 80 prosent reklame i TS-Avisen, anser ombudet avisa for å være en ren reklamepublikasjon.

— På grunnlag av vurderingen av oversendte utgaver av TS-Avisen kan Forbrukerombudet ikke se at det er anledning til å distribuere disse publikasjonene også til forbrukere som klart har tilkjennegitt at de ikke ønsker å motta uadressert reklame, heter det i Forbrukerombudets konklusjon.

TS-Avisen har tilholdssted i Arendal, og utgis i begge Agder-fylkene, Rogaland, Telemark og Vestfold, samt i Buskerud og Østfold. Avisa trykkes i omlag 347.000 eksemplarer, i følge avisas egne nettsider.

Ledelsen i publikasjonen har fått pålegg om å stanse all distribusjon til postkasser som er «nei takk»-merket, og må gi sitt svar på om dette er oppfattet innen 8. august.