KRISTIANSAND: — Han stjeler min tid og han stjeler administrasjonens tid. Stadig må vi forberede svar på spørsmål som ikke har noe som helst for seg. Og bystyret må bruke tid på å behandle dem, sier Sørensen.

Kleppe: - Jeg er ikke backbencher

Lei

— Kleppe er en hyggelig kar, for all del, og av og til tar han opp viktige ting. Men samtidig holder han på med en masse tull og tøys, kun for å få oppmerksomhet. Det er jeg lei av. Vi har annet viktig å holde på med enn å svare Kleppe på uvesentligheter og bystyret har annet å gjøre enn å behandle dem, sier ordføreren.

Årsaken til utbruddet er at Kleppe i går oversendt en interpellasjon til ordføreren om hva ordføreren vil gjøre med tiggingen i Kristiansand. Kleppe skriver også om økende ”horeri” og salg av ”homsesex” og bruker ordet ”syndig” by i interpellasjonen.

— Hva vil han oppnå? Det er tre måneder siden jeg svarte Frp i bystyret på samme spørsmål og det er to måneder til neste bystyremøte hvor interpellasjonen kommer opp. Tigging er lovlig aktivitet, men politiet kan gripe inn når mennesker trues. Jeg mener det samme som for tre måneder siden. Dette viser bare markeringsbehovet til Demokratenes leder. Det eneste han kan oppnå er markering, likevel setter han i gang hele kommuneapparatet, sier Sørensen, som i forrige uke også fikk en interpellasjon fra Kleppe om behovet for kvadraturplan.

— Hvorfor spørre om det? Kleppe vet selv utmerket at arbeidet med ny kvadraturplan er i gang. Da er det unødvendig av ham å kreve at administrasjon og ordfører skal sette seg ned og bruke tid på å lage utfyllende svar, sier Sørensen.

Tidligere i vinter har Sørensen beskyldt Kleppe for å bringe bystyret i forlegenhet ved å ta opp saker som ikke hører hjemme der, saker av helt privat karakter. Sørensen beklaget i vinter at Kleppe tok opp bosetting av «kannibalen» i bystyret, fordi han mente slike personsaker ikke egner seg til debatt i byens høyeste organ. Sørensen reagerte også på at Kleppe ba om økonomisk støtte til kvinnen som måtte reise til USA for å få reparert kjeven – en sak kvinnen selv ikke hadde bedt om at skulle brettes ut i bystyret.

- Men Kleppe har jo rett til å ta opp hva han vil?

Spør mest

  • Jada, men jeg må få lov å mene at han går over alle grenser. Kleppe tar med ujevne mellomrom opp viktige saker. Det er markeringsbehovet jeg er lei. At vi andre må bruke tid på å svare ham, når alle vet at det kun er ønsket om å få fokus som ligger bak, sier Sørensen.

Kleppe er den i bystyret som spør om mest. Av de 24 interpellasjonene ordføreren har fått siden valget, har Kleppe stått for 11.