GRIMSTAD: — Det er klart et slikt overfall skaper uhygge. Men det er nesten mer uvirkelig, det har nok fortsatt ikke gått helt opp for meg, sier Gerd Skjæveland. Sammen med tre venninner fra Ålgård i Rogaland har hun siden mandag feriert i huset sitt i Båtstøveien bare rundt hundre meter nedenfor huset der 86-åringen ble brutalt overfalt kvelden før.

Venninnen Astrid Bjerga er nesten litt skjelven når hun tenker på at hun kan ha sett de to overfallsmennene.

— Jeg så to menn komme gående på veien hitover. Jeg sto her i vinduet og så dem komme. Men plutselig hadde de snudd og gikk tilbake. – De har vel gått feil, tenkte jeg. Det kan ha vært i ti- halvelleve tiden, forteller Astrid som husker at den ene var mørk i håret og den andre hadde en refleksvest eller lignende på. I går formiddag fortalte hun politiet om sine observasjoner.

— Vi satt akkurat og snakket om hvor stille og fredelig det er her mens vi spiste frokost i morges. Så, bare fem minutter etterpå, kommer politiet og forteller om det grusomme overfallet! Forteller Hanna Helland, mens venninnene ryster på sine hoder.

Gerd Skjæveland ferierer ofte sommerstid i huset ved sjøen som mannen kjøpte i 1971. Sammen med venninnene kom hun mandag, og som tidligere har flere vinduer stått oppe i huset – også om natten.

— Men nå er det slutt. Nå skal både dører og vinduer skalkes og låses, forsikrer venninnene, som er sjokkert over at et brutalt overfall kan skje i deres fredelige ferieidyll.