FLEKKEFJORD: — Vi har avhørt flere av de involverte, og har fått et bilde av hendelsesforløpet. Det gjenstår fremdeles noen avhør, så vi kan ikke konkludere med noe foreløpig, sier politioverbetjent Øystein Grytten ved Flekkefjord lensmannskontor.

Grytten opplyser at det foreløpig er uklart om noen av kan klandres for ulykken. Hvorvidt noen av båtførerne brøt vikeplikten er også uavklart.

— Vi kan heller ikke si noe sikkert om hvor høy farten har vært, sier Grytten.

Tatt til land: Den hvite Skibsplast-båten ble hevet søndag formiddag. Båten hadde synlige skader etter sammenstøtet i skroget foran på båten. FOTO: Mari Horve Les også: 22-åring omkom i båtulykke

Totalt seks personer, alle i 20— og 30-årene, var involvert i ulykken. 22 år gamle Petter Salvesen omkom, to ble lettere fysisk skadet, og en person ble behandlet for sjokkskader etter ulykken. De tre skadede er nå utskrevet fra sykehuset i Flekkefjord.

— Det ser ut til å ha gått greit med alle tre, sier Grytten.

Det var natt til søndag to båter kolliderte fem kilometer sørvest for Flekkefjord sentrum. I området mellom Abelsnes og Andabeløy kolliderte en 20 fots Skibsplast i siden på en 18 fots Smuggler. 22-åringen som omkom var ifølge Grytten føreren av den sistnevnte båten.

20-foteren skal ha vært på vei fra Flekkefjord sentrum mot Hidra, mens 18-foteren var på vei motsatt vei. Politiet karakteriserte søndag ulykken som en møteulykke.

Grytten kan foreløpig ikke kommentere om 22-åringen døde momentant i sammenstøtet.

Politiet har gjennomført kriminaltekniske undersøkelser av de to båtene, men foreløpig foreligger ikke resultatene fra disse. Etter ulykken ble det foretatt rutinemessige blodprøver av de involverte.

Se video her

KOLLIDERTE: De to båtene støtte sammen ved Abelsnes sør for Flekkefjord sentrum. (Foto: KystAtlas)