KRISTIANSAND/HOLLYWOOD: — Mike Troxel sa det var bare å komme og klippe den rød snoren. Det er jo bare dødsfett, ler Tom Erik "TomTom" Ryen på telefon fra USA til fvn.no.

23-åringen fra Tveit, får dermed æren av å klippe snoren og være den første til å teste den gigantiske bowlen når han erklærer Vision Skatepark for åpnet lørdag 4. april. Det setter skateproffen med bostedsadresse i Hollywood stor pris på.

— Det er en ære å kunne komme hjem å åpne skateparken. Jeg tror det blir veldig kult. Det blir den råeste skateparken i Norge, slår han fast.

Ryen har fulgt byggeprosessen av den store hallen nøye på nett og studert flere av bildene underveis. Nå kribler det i skatefoten: - Nå har jeg nesten ikke lyst til å se noen flere bilder, nå vil jeg se det med egne øyne, sier en spent Ryen.

Han skal sjekke ut "rulleforholdene" sammen med tre ganger europeisk skatemester og skateveteran Nicky Guerrerro, samt Stefan Jacobsen, Michael Sommer og Fredrik Austbø, for å nevne noen. Arrangørene lover et lass av norske og utenlandske skatere på åpningsdagen.

Får drømmen oppfylt

Ryen har i flere år drømt om en stor skatehall i Norge. - Vi har aldri sett noe lignende. Det nærmeste vi har hatt en innehall i Kristiansand er Samsen, som har vært helt topp, men nå kan vi ha store konkurranser. Noe som vil hjelpe skatemiljøet.

Han er ikke tvil om at den nye hallen vil være med å sette byen og dagens skatemiljø på kartet.

— Når jeg viser bildene til skatere her i USA, så blir de helt "wow". Så hallen er skikkelig profesjonell, skryter Ryen, og legger ikke fingrene imellom for å spre ryktet om den rå skatehallen til skatemiljøet i USA.

Håper på stjernetreff

Han håper nemlig om å kunne samle sammen internasjonale skatestjerner til en fremtidig demo i hallen.

— Jeg har snakket med Rune Clifberg, en av de beste "bowlridersene" i verden. Du vet aldri, men jeg tror at vi kan få til et eller annet opplegg med de store gutta, gliser Ryen.

Han har et bredt nettverk å ta av i USA. Ryen er i tillegg imponert over hvor raskt hallen er kommet på plass og skulle ønske han kunne ha bidratt i selve tilblivelsesprosessen. - Det er kjiipt å ikke kunne hjelpe, men jeg har vært opptatt med å spille inn reklamefilmer og skate.

I løpet av våren er Tom Erik Ryen klar i Grenades filmsatsing, Big Things. Se klipp fra videoen her. Norges beste

Innimellom reklameopptakene inviterer Ryen alle folk han kjenner til åpningen. Han tror åpningsdagen blir en eneste stor fest med stinn brakke med skatere fra fjern og nær.

— Jeg tror det blir veldig mange, og jeg kan si at vi har bedt de beste i Norge om å komme, så får vi bare se, avslutter han.

Bekreftet så langt:

Tom Erik Ryen

Nicky Guerrerro

Michael Sommer

Fredrik Austbø

Stefan Jacobsen

Tobias Lien

Skal spille under åpningen:

Pony The Pirate