VALLE: Arne Skare har politianmeldt både trusler og drapsforsøk. Nå tror politiet at alt er arrangert av ham selv.

Les også: Har sympati med Valle-presten

Status som mistenkt

– Det har vært avvik i forklaringene hans. I tillegg er det tekniske spor på stedet som har ført mistanken mot presten. Presten blir nå avhørt av politiet i Kristiansand, sier politiførstebetjent ved Valle og Bykle lensmannskontor, Dag Hovden, til fvn.no.

Jourhavende ved Agder politidistrikt, Per Moseid, presiserer ved 15.15-tiden at presten er mistenkt, og ikke foreløpig siktet i saken.

Bygda var samlet til støttemarkering for presten i forbindelse med drapstruslene. I midten av juni ble det klart at Skare hadde forlatt Valle inntil situasjonen rundt hans person var avklart. Sognepresten ble sykemeldt ut juni.

Forsvant

Advokat Sveinung Søndervik Johnsen er oppnevnt som forsvarer for Skare. I ettermiddag satt Skare og Søndervik Johnsen i et langt avhør med politiet.

Etter avhøret skal Skare ha sneket seg bakveien ut fra politihuset.

— Det er ikke riktig, og min klient reagerer på at Fædrelandsvennen bruker en slik formulering. Vi kom ut sammen, og han prøvde ikke å snike seg unna pressen. Det var tvert i mot pressen som ikke kjente oss igjen. Det er riktig at vi brukte en sidedør, men det var en naturlig utgang for oss, sier advokat Søndervik Johnsen til fvn.no fredag morgen.

Advokaten sa torsdag at hans klient er tydelig på at han ikke har noenting med tingene som angivelig skal ha skjedd mot ham. Han sier videre at politiet får sikte Skare dersom de mener at bevisene de har er sterke nok.

Kommenterer ikke forklaring

- Hva har han nå forklart?

— Det er ikke aktuelt å si noe om hva han har forklart. Det jeg kan bekrefte er at vi mistenker at han står bak alle disse episodene, både bremsefusken, drapstruslene på nakkestøtten, og disse brevene i september, sier Dag Hovden.

MYSTISK: Ingen skjønte hvem som drapstruet Valle-presten i april. Nå mistenker politiet at han selv står bak. Har fått sympati

– Vi beklager veldig den påkjenningen Arne Skare og familien er utsatt for, sa personalsjef Torbjørn Køhn ved Agder og Telemark bispekontor 17. juni til fvn.no.

Valle-presten har den senere tid gått med voldsalarm, etter at det i april ble funnet drapstrusler i bilen hans. Man har også fastslått at bremsene i prestens bil var blitt tuklet med i forkant av en utforkjøring i juni, hvor Skare pådro seg lettere skader.