KRISTIANSAND: Forrige gang fikk Kleppe svært liten støtte for sitt forsøk på å nekte ”Kannibalen” å bo i byen.

— Det nye er at han igjen har truet jenter. Derfor vil jeg ha en ny vurdering fra ordføreren på om ikke vi skal si opp leieavtalen med Kriminalomsorgen. Mannen hører hjemme i fengsel, ikke i en villa på Grim, sier Kleppe.

Den såkalte "Kannibalen" har sonet flere års forvaring for trusler og voldtekt mot barn. I juli 2008 ble han prøveløslatt og flyttet til egen bolig på Grim i Kristiansand, hvor han har blitt underlagt vakthold døgnet rundt.

På morgenkvisten 31. august i år ble han pågrepet, etter en bekymringsmelding fra kriminalomsorgen. Han er nå siktet for å ha utvist skremmende oppførsel.

Denne uken fikk politiet medhold av Kristiansand tingrett i at 30-åringen kan holdes varetektsfengslet i fire uker mens etterforskningen pågår.

— Mannen skal ha kontaktet flere personer via chattekanaler på Internett. Samtaletemaet skal ha vært kannibalisme. Vi kommer nå til å gå gjennom disse chatteloggene, uttalte politiadvokat Carl Henning Leknesund i Agder politidistrikt til fvn.no.

Så langt har politiet mottatt fire anmeldelser mot "Kannibalen", men Leknesund utelukker ikke at det kan komme betydelig flere.