BYKLE / VALLE / ÅSERAL: – Nå har vi fått hvitt dekke på Hovden igjen. Det startet veldig optimistisk med kulde på nettene tidlig i oktober, men så fikk vi mye mildvær. Etter kuldenetter de siste dagene så ser vi vel at Kong Vinter kan være på vei igjen, forteller Johan Olav Brakestad, daglig leder ved alpinanlegget på Hovden.

Sjekk været for landsdelen her!

Mer produksjon i dag

I ettermiddag settes snøproduksjonen i gang og kombinert med kulde de neste dagene vil det bli nok snø til å åpne anlegget 21. november.

– Det er datoen vi har satt og satser på å åpne så mye som vi klarer. I alle fall vil vi ha 1400 meter fra toppen og nedover hovedløypa, sier Brakestad.

Blant nyhetene foran årets sesong er et forbedret familietilbud med blant annet skiskole for barn over to år og bedre afterski-tilbud.

Vil være først

Jan Wojtaszek ved Brokke Alpinsenter er fornøyd med å ha vært først ut med åpne bakker de siste årene. Han håper å holde statistikken også i år, men vet ikke akkurat hvilken dato skitrekket åpner.

– Det ser bra ut og vi begynte snøproduksjon for to døgn siden. Vi er nå klare til å produsere mer snø og klar til å få snø fra oven, forteller han.

I fjor åpnet bakkene 8. november og for to år siden åpnet bakkene 15. november. Snøkanonene på Brokke settes i sving i ettermiddag, og i løpet av natta er det meldt åtte kuldegrader.

Den store nyheten på Brokke i år er utvidelsen av terrengparken for snowboard, som blir dobbelt så bred som i fjor. De første ukene er ikke turistene den store målgruppen, men idrettsutøvere.

Sjekk været for landsdelen her!

Barnetilbud etter jul

Anlegget i Eikerapen vil trolig være operativt i månedsskiftet desember/januar.

– Vi er avhengig av kuldegrader og som regel går det et godt stykke ut i november før vi får det. Vi fikk ti centimeter snø i natt, men det forsvinner nok snart, sier daglig leder ved Eikerapen skisenter, Finn Olaf Hauge, til fvn.no.

Målet er at barneanlegget skal være klart til romjula.

Følg skianleggene gjennom vinteren på fvn.no sin vinterguide.