KRISTIANSAND: — Vi tenker på det, men det er vanskelig å si om dette ranet har noen forbindelse med det andre, sier stasjonssjef Svein Erik Olsen ved Vågsbygd politistasjon.

Sent søndag kveld ble Pizzabakeren i Vågsbygd ranet av to maskerte menn som sprayet de to ansatte i ansiktet med pepperspray og truet til seg penger fra kassa og safen med det som trolig var en softgun.

Mørkkledde og maskerte

21. september ble Ringveien kiosk, som ligger kun 800 meter unna Pizzabakeren, utsatt for ran av to delvis maskerte og mørkkledde menn. Mennene truet til seg penger og hadde med seg en pistollignende gjenstand som smalt. Ingen er mistenkt i saken.

RANET: Ringveien kiosk i Vågsbygd ble ranet i slutten av september. (Arkivfoto) Foto: Vegard Nekstad

Politiet har få spor etter ranerne i begge tilfeller.

— Undersøker dere om det har en sammenheng?

— Det gjør vi selvfølgelig. Men vi har lite tips, svarer Olsen.

- Er det noen likheter?

— Det var to stykker der også da. Men det er vanskelig å si om det er noen sammenheng.

Håper på DNA

Når det gjelder etterforskningen etter Pizzabakeren-ranet, har politiet sjekket overvåkningsvideoer fra nærliggende bygninger. Men der var det ingenting politiet kunne bruke. Tirsdag opplyser Olsen at de også venter på tilbakemelding fra busselskapet som kan ha hatt busser i nærheten rundt ranstidspunktet.

— Vi har også sendt noe til Kripos, sier Svein Erik Olsen.

Forsendelsen inneholder spor som ble funnet under den kriminaltekniske undersøkelsen etter ranet. Politiet håper gjerningsmennene kan ha lagt igjen DNA.

Ingen vitner har meldt seg.