LILLESAND: — Dette var et klart og tydelig signal fra Lillesand – tydeligere enn jeg hadde trodd. Men det er jo slik jeg har følt at innbyggerne har villet det også. Det er innbyggerne vi er valgt for, og det er ikke én som har kommet til meg og sagt at de vil ha denne bommen, sa en glad og lettet ordfører Arne Thomassen etter møtet i kveld.

**Les også:

Kristiansand vil ikke ha ny bom i Lillesand**

Birkenes sier nei til ny E 18-bom

Rådmannen hadde innstilt på å si ja med en rekke forbehold. Men de folkevalgte var helt klare på at de ikke ønsket at det ble etablert en ny bomstasjon vest for Lillesand sentrum. Alle sluttet opp om et forslag fra Høyre der det ble pekt på at det allerede eksisterer en bomstasjon mellom Lillesand og Kristiansand.

Bystyret støttet forslaget fra Vest-Agder og Kristiansand om et spleiselag for å kunne prosjektere ny motorvei øst for Arendal.

Politikerne er åpne for å delta i dette spleiselaget forutsatt at Risør, Gjerstad, Tvedestrand, Grimstad og Arendal gjør det samme.

Det ble videre understreket at man ikke ønsket å gjenåpne den gamle bomstasjonen på Svennevik, på ”gamleveien mellom Lillesand og Grimstad. Det blir imidlertid bedt om at det settes i verk tiltak på gamle E 18 øst for Tingsaker for å hindre økt trafikk.

Politikerne ber videre om at en gang- og sykkelvei mellom Birkeland og Lillesand samt en rundkjøring på Stykkene innarbeides i dagens bompakke, ettersom trafikken har økt kraftig etter at motorveien kom.

Et delt Ap gikk først inn for at dersom et spleiselag ikke lot seg gjøre, ville man støtte administrasjonens forslag til vedtak. Etter lang debatt trakk partiet dette forslaget, og det ble full enighet.