KRISTIANSAND: Det var i september i fjor at mannen kom til foreldrenes bolig. Han hadde ikke nøkkel og gikk derfor inn gjennom kjellerdøra. Der så han mora slå til faren mens faren vasket gulvet.

Mannen gikk deretter imellom foreldrene, men da skal mora ha slått til sønnen også. Deretter skal sønnen ha blitt sint og slått til mora lett i ansiktet. Etter noen sekunder falt mora, og sønnen sparket henne lett i beinet. Mora ble sint og ga sønnen en verbal skyllebøtte, blant annet kalte hun ham «udugelig», ifølge sønnen. I tillegg slo hun ham med et håndkle.

Klorte og spyttet

Mora nekter imidlertid for at hun skjelte ut sønnen. Hun har forklart at hun ble lei seg da sønnen kom på uanmeldt besøk, og sa til mannen at han skulle be sønnen gå. Da skal mannen ha holdt på å slå kona, derfor slo hun ham.

Sønnen sa deretter stygge ting til sin mor. Mora svarte igjen med å kaste kaffe på sønnen, men før hun fikk kastet også kaffekoppen på ham, tok sønnen tak i mora og dro henne med seg ut av huset. Samtidig skal mora ha klort og spyttet på sønnen. Deretter dyttet mannen mora lett slik at hun falt på bakken og slo hodet mot fjellgrunnen så hun fikk et kutt i ansiktet.

Ventet på politiet

Mora gikk så til naboer, og fra en av dem ringte hun politiet som etter noen timer kom og pågrep sønnen. Sønnen hadde da snakket med sin far om at de måtte løse dette, og satt og ventet på politiet hos foreldrene.

Kristiansandsmannen har forklart at mora har slått faren flere ganger tidligere, og at han har et anstrengt forhold til sin mor. Kristiansand tingrett mente derfor at det første slaget mannen tildelte sin mor ikke skulle straffes, siden han da beskyttet sin far. Likevel mente retten at mannens reaksjoner mot mora ikke stod i et rimelig forhold til provokasjonen.

Mannen ble dømt til betinget fengsel i 18 dager.