SIRDAL: — Vi jobber nå på spreng for å redde folks vinterferie, sier Øystein Tjørhom, daglig leder i Sirdal Fjellheiser.

På verksted mandag morgen

Lørdag stanset den viktigste skiheisen i trekket på Tjørhomfjellet på mystisk vis. Motoren ble sendt til Stavanger for feilretting, og det var lenge usikkert hvorvidt motoren kunne fikses.

— Vi har fått bekreftet nå i dag at det er fullt mulig å reparere motoren. Samtidig er det klart at det vil ta mellom to og tre uker å få reparert den, sier Tjørhom.

Sonderer terrenget

Det betyr at den kommende vinterferien for både rogalendinger og egder vil sammenfalle med perioden hvor skiheismotoren er satt ut av drift.

— Vi forsøker nå å få på plass en midlertidig løsing, og undersøker nå markedet for å finne en reservemotor som vi kan benytte mens vår er på verksted, sier Tjørhom til fvn.no.

Tjørhom hadde mandag kveld foreløpig ikke en konkret reservemotor i sikte.

— Vi har ikke fått napp foreløpig, men vi tråler markedet, sier Øystein Tjørhom til fvn.no.

Taper trolig ingenting

Skiheismotoren som lørdag stanset, har vært i drift i kun tre år. Mandag kveld var det fortsatt ingen som kunne forklare den plutselige stansen lørdag.

— Det er merkelig. En slik motor skal jo kunne driftes i 25 år, mener Tjørhom, som tross alt er lettet over at motoren kan repareres..

Sirdal Fjellheiser vil få dekket et eventuelt inntektstap fra sitt forsikringsselskap.