VALLE/SIRDAL: — Karen er akkurat nå funnet i live, han hadde gravd seg ned og var på vei tilbake til hytta på ski, forteller redningsleder Bjørn Jarle Åmlid ved hovedredningssentralen i Sola til fvn.no klokken 08.34.

Letemannskapene ringte inn den hyggelige meldingen til politi og redningssentral klokken 08.30. 22-åringen er nå tilbake på hytta han hadde lagt ut på tur fra.

Speiderlederen fra Tyskland fulgte fjellvettreglene , og gravde seg ned i tide. Slik berget han antagelig livet gjennom den iskalde natten.

— De 14 speiderne vurderer nå om de skal reise ned, eller fullføre den fem dager lange turen oppe i Setesdalsheiene, sier Ivar Nøttestad i Norges Speiderforbund til fvn.no.

Kald natt - Den 22 år gamle tyskeren la ut fra hytta Svartenut i Vestheia i 15.00-tida i går, uten annet utstyr enn det tøyet han hadde på seg, forteller operasjonsleder Frank Solås til fvn.no.

Tyskeren er en av de 14 speiderne som ved en misforståelse ble meldt savnet i helgen, men senere funnet i god behold på Svartenut.

Meldingen om at 22-åringen ikke var kommet tilbake, fikk politiet klokken 23.35 i går kveld.

Da hadde de andre speiderne på hytta Svartenut ventet på ham siden fem-sekstida. 22-åringen hadde planlagt å være ute på ski et par timer.

Vanskelig søk

— Det har vært mannskaper ute i hele natt, men vi har på grunn av været kunne vi ikke bruke helikopter, sier Solås.

I morgentimene ble det satt inn åtte-ni scooterpatruljer fra Røde Kors i Sirdal og Setesdal. Det ble fortløpende vurdert fortløpende om man skulle sette inn helikopter i søket, sier Åmlid.

Da speiderne ringte fra Svartenut i natt var det seks minusgrader og noe blest og snøføyk. Men det var vært forholdsvis tett skydekke gjennom natten, og temperaturen har ikke sunket noe særlig under ti grader i området.

Svartenut ligger omkring to timers kjøring med snøscooter fra Brokke.